StoryEditorOCM
DubrovnikKOLIKO SU KOŠTALI ZET-ovci

ZAKUHALO OKO LIBERTASA Gradonačelnik Franković: 'HNS je pokušao privatizirati tvrtku', 'narodnjaci' mu odgovorili: Smijenite direktora Vojvodića!

Piše DV
22. studenog 2019. - 15:15
Na tvrdnje dubrovačkog HNS-a koji se osvrnuo na troškove plaćanja ZET-ovih vozača i zatražio ostavku direktora Libertasa Ante Vojvodića, oglasio se dubrovački gradonačelnik Mato Franković i prozvao 'narodnjake' da žele privatizirati gradsko prometno društvo:

- Iznos od 800 tisuća kuna je ukupni trošak koji smo platili za ZET-ove vozače, uključujući i troškove smještaja. ZET-ovi vozači su došli jer je jedan dio djelatnika koji su pod kontrolom HNS-a želio napraviti od Grada Dubrovnika ‘Grad slučaj’, da se određene linije isproblematiziraju, da se smanje i da se na taj način Libertas konačno privatizira - ustvrdio je gradonačelnik i dodao kako imaju podatke da pojedinci i dalje održavaju kontakte s osobama koje se ga htjele kupiti.

Napomenuo je kako je nasljeđeni dug Libertasa bio viši od 15 milijuna kuna, nastao dizanjem kratkoročnih kredita.

- Taj dug smo smanjili na 5 milijuna kuna. Prekovremeni sati vozača posljednjih godina su isplaćeni. U potpunosti su riješeni imovinsko-pravni problemi i problemi uvjeta poslovanja u zoni u Komolcu. Libertas je sada stabilna tvrtka koja financijski dobro posluje. Grad Dubrovnik ove godine izdvojit će 15 milijuna kuna za sufinanciranje Libertasa - najavio je Franković.

- Ako je Libertas tvrtka slučaj, koja danas ima uspješno financijsko poslovanje, koja je vratila sve dugove vozačima i ove godine isplatila vozačima dodatke za rad od 400 kuna mjesečn i riješila sve dugove iz prošlosti, ako je to slučaj, ja mislim da je najveći slučaj HNS’ – rekao je gradonačelnik.

Odgovorio mu je HNS koji smatra da je reakcija gradonačelnika Frankovića najbolji dokaz katastrofalnog stanja u Libertasu
- Za to ima barem milijun razloga, a njih preko 800 tisuća HNS je danas jasno naveo na konferenciji za medije. Ili možda gradonačelnik stvarno misli kako jedan vozač ZET-a vrijedi kao tri naša? Odgovornost direktora Vojvodića neporeciva je, a sve ostalo što je gradonačelnik izrekao samo je pokušaj spašavanja direktora kojeg je osobno postavio i čije mu je prijateljstvo očito važnije od interesa građana. A kad već gradonačelnik nema hrabrosti povući takav potez, ovim putem dubrovački HNS poziva direktora Vojvodića da sam podnese ostavku. Stoga mu u maniri slogana tvrtke koju loše vodi poručujemo: „Gospodine Vojvodiću vrijeme je, budite gospar, pustite druge, sposobnije, da od sada voze Libertas“ - poručuju iz HNS-a.







 
26. travanj 2024 20:38