StoryEditorOCM
DubrovnikODGOVOR ZELENOM FORUMU

ZAKLADA MIHANOVIĆ Uklonili smo stabla uz odobrenje Vrtlara

Piše DV
17. ožujka 2017. - 16:32

Iz dobrotvorne Zaklade braće Mihanović, vlasnika zemljišta ispod zgrade PU dubrovačko-neretvanske gdje se ovih dana uklanjaju stabla, potvrdili su da za zahvat imaju odobrenje Vrtlara:

- Odobrena nam je sječa suhih i trulih stabala zahvaćenih crvotočinom. Neka od njih toliko su istrulila i nagnula se da su postala opasnost za prolaznike i vozila. Za nedavne orkanske bure jedan je dub pao na cestu, a došli su ga ukloniti vatrogasci s korpom, što nas je koštalo 6000 kuna. Zato smo odlučili postupno ukloniti dubove i druga stabla koja su istrulila ili im prijeti rušenje. Nema nikakve devastacije, a prostor nismo ograđivali da građani mogu normalno prolaziti - pojasnio je Pero Brbora, predsjednik Uprave Zaklade iz Dola kojoj je 1999. nakon 40 godina u vlasništvo vraćena parcela ispod Ville Palma. Zaklada inače redovito pomaže u školovanju nadarene učenike.

Brbora je izjavio da su još u svibnju prošle godine dobiti dopuštenje od stručnih službi Vrtlara za rezidbu starih grana i nagnutih stabala duba, a na uklanjanje su se odlučili kako ne bi bili odgovorni za eventualna stradanja pješaka i materijalnu štetu na vozilima parkiranima u blizini.

- Pozivam gospođu Jadranku Šimunović da dođe razgledati što smo učinili. Mislio sam da će reagirati još prije, malo kasni  - poručio je Brbora nakon što su na sječu borika danas upozorio dubrovački Zeleni forum.

Predsjednica Eko Omblića Jadranka Šimunović zapitala se tko je i zašto prorijedio zelenu oazu podno zgrade PU dubrovačko-neretvanske, te prilažila fotografije ispiljenih grana i debala.
 

28. svibanj 2024 14:05