StoryEditorOCM
DubrovnikOTKRILO SE|

‘KARIĆARI‘ PRIZNALI: Zahtjeve gradonačelniku i nagađanja o Petri Marčinko u ime Ivice Roka poslao je Igor Legaz

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
14. lipnja 2021. - 13:28

U nedjelju je s e-mail adrese Ivice Roka, nositelja kandidacijske liste grupe birača koja je izborila dva mandata u Gradskom vijeću, stiglo priopćenje u kojem se, među ostalim, kaže da 'nepolitička građanska 'Lista br. 7' smatra da je za građane mnogo važnija točka 'vijećnička pitanja', nego odluka o izboru gospođe Ivane Medo Bogdanović za ravnateljicu 'Dubrovačkih ljetnih igara', odnosno odluka o izboru gospođice Petre Marčinko za predsjednicu Gradskog vijeća'. Kako je napisano, 'sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, koja je zakazana za 15.06.2021., nije isključivo konstituirajuća, što se vidi iz te, 9. točke dnevnog reda'.

Time je dao naslutiti da je Srđevka Petra Marčinko 'u kombinaciji' za to mjesto, o čemu je Đuro Capor iz stranke Srđ je Grad rekao:

- Puno puta dosad smo jasno komunicirali da ćemo biti manjina u Gradskom vijeću i da ni na koji način nećemo sudjelovati u formiranju većine, pogotovo ne s HDZ-om. Isto tako smo govorili da niti jedan predstavnk HDZ-a neće dobiti našu ruku za mjesto predsjednika Gradskog vijeća – bio je decidiran Capor. – Jasno je iz aviona da nismo niti predložili niti kandidirali svog čovjeka, tako da je to besmislica.

Petra Marčinko nije nam se javila na mobitel, ali se oglasila na svom fb profilu:

- Ono kad se ideš predstaviti kao konstruktivni dionik procesa, ali ti je ipak ego na prvom mjestu pa moraš dezinformacijom i gaženjem preko drugih. Da ne ulazimo previše u sadržaj prijedloga i to jesu li neki od njih utemeljeni, usuglašeni javnom raspravom, provedivi i prikladni protokolu i razini odlučivanja na koju se adresiraju, možda samo ovo: političke poene skupljajte preko vlastitih, ne tuđih leđa. To je teže, ali ispravno. Disclaimer: Valjda smo do sad shvatili da će potpis Ivica Roko biti više zajednički nazivnik mnogih autora nego njega samog. Potpisati se svojim imenom je isto teže. Isto je i ispravno – istaknula je Marčinko.

Njezina objava na tragu je tvrdnje da se e-mailom, ali i imenom Ivice Roka koriste drugi, koji tako guraju svoje interese. On je, navodno, i sam potvrdio da nije autor rečenog priopćenja, niti je znao što u njemu piše, kaže naš neslužbeni izvor.

Cijelu priču potvrdio nam je Ivan Cetinić, jedan od vijećnika s nezavisne liste Ivice Roka, te istaknuo da je autor e-maila Igor Legaz.

- Nama je čovjek vanjski suradnik, zamoljen je da bude netko tko će slati medijima ono što mu mi rečemo. Da nam da sugestije. Međutim, jučer je poslao priopćenje bez da smo mu mi išta rekli – rekao je Cetinić. – Događa se da me zovu ljudi, a ja padam s Marsa. Nitko od nas to nije znao. Bilo je stotine poziva. Demantirali smo sve i na našoj fb stranici.

A evo demanta s fb stranice Nezavisne liste Ivice Roka:  

- Dakle, jučer je prema medijima upućen dopis u ime naše Kandidacijske liste. Dopise inače prema medijima upućuje naš vanjski suradnik naravno nakon što naša lista prethodno odobri. Jučer se dogodilo da je suradnik to uputio na svoju ruku i bez našeg znanja te nas je tako doveo u nezgodnu situaciju i nas i sve ostale... Naša lista i naši vječnici NEĆE biti netko preko koga će pojedinci ili stranke rješavati vlastite stvari i mi se od takvih stvari ograđujemo. Posebno se želimo ispričati gospođici Petri Marčinko ako smo je uznemirili ili doveli u bilo kakvu nezgodnu situaciju. Hvala svima na razumijevanju i vidimo se sutra na konstituirajućoj sjednici gradskog vijeća – poručili su. Roko nije na prodaju!

Ivan Tropan (SDP) rekao je da nisu uključeni u dogovore pa će sve pojedinosti o predsjedniku-predsjednici Gradskog vijeća saznati kad i javnost – u utorak.

– Sudjelovali smo na tom jednom sastanku pred konstituiranje Gradskog vijeća koji je bio, recimo, javan. U nikakvom drugom dogovoru nismo bili. Priznajemo HDZ-u izbornu pobjedu. Međutim, nećemo raditi većinu, a saznat ćemo sve kad i vi, sutra – zaključio je Tropan.

Pero Vićan nije želio komentirati sutrašnju konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća. 

26. travanj 2024 06:15