StoryEditorOCM
DubrovnikVELIKO SRCE DUBROVNIKA

Za Doris prikupljeno 14.424 eura

Piše DV
2. svibnja 2023. - 15:45

Jedan od najemotivnijih trenutaka ovogodišnjeg, netom završenog Du Motiona, svakako je bio prizor Straduna ispunjenog prepoznatljivim plavim majicama humanitarne Dubrovnik 5K utrke koja se ove godine trčala za 23-godišnju Doris Bender.

Hrabra lavica Doris je zbog teške plućne bolesti i niza drugih dijagnoza na bolničkom liječenju već više od dvije godine, u gotovo potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta. Dubrovčani svih generacija i njihovi gosti ovu su joj nedjelju poslali snažnu poruku podrške i puno pozitivne energije. Svojim su uključivanjem u u-trku, bilo trčanjem ili navijanjem, sudjelovali i u prikupljanju novčanih sredstava koja će joj pomoći u nastavku njene borbe.

image

Doris Bender

Fb/

Veliko srce Dubrovnika ponovo se iskazalo: 1202 sudionika utrke 5K prikupilo je za Doris 14.424 eura, odnosno oko 108.677 kuna!

 - Spremnost naših sugrađana da pomognu uvijek ostavlja bez riječi. Veliko hvala ap-solutno svima koji su se odazvali pozivu i uključili u ovu akciju, srca su nam ispunjena ponosom zbog njenog uspjeha. Svi smo svjesni koliko ovo znači Doris, koja nas je pratila putem društvenih mreža i vidjela da smo svi uz nju, i sada i ubuduće, sve do ozdravljenja. Zahvaljujemo svima i na strpljenju i podršci koju su nam ponovo iska-zali u realizaciji cijelog Du Motiona, prije svega PU dubrovačko-neretvanskoj i svim gradskim službama, kao i našim nevjerojatnim volonterima, bez čijeg truda i entuzi-jazma ovo ne bi mogli organizirati na ovoj razini; istaknuo je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Vrijedi istaknuti kako su na ovogodišnjem Du Motionu sudjelovali i svi oni za koje se trčalo na ranijim 5K utrkama: predstavnici Udruge za Down sindrom Dubrovačko ne-retvanske županije i Društva multiple skleroze Dubrovačko neretvanske županije, Ante Kolunđija koji je ponovo odradio Dubrovački polumaraton, Nevio Krešić koji je istrčao 5K utrku i postao najmlađi Du Motion koordinator te Karla Sentić koja je zabilježila najvažnije trenutke na Stradunu fotoaparatom.

Svi su oni dio velike Du Motion obitelji, obitelji koja će s velikim veseljem dočekati i Doris na Stradunu čim joj to zdravlje bude dopuštalo.

07. svibanj 2024 03:21