StoryEditorOCM
DubrovnikNEMA ZIME!

Za doček se pregovara nastup planetarne zvijezde, a Zračna luka Ruđer Bošković objavila je senzacionalne vijesti: Ove zime Dubrovnik će biti povezan s Bečom, Dublinom, Barcelonom,...

Piše Maja Rilović Koprivec
9. travnja 2024. - 11:48

Ove zime Dubrovnik će zračnom linijom biti povezan s Bečom, Dublinom, Londonom, Frankfurtom, Istanbulom, Varšavom i Barcelonom uz charter programe, najavio je danas Viktor Šober, direktor Zračne luke Ruđer Bošković – Dubrovnik, na sastanku s dionicima iz turističke branše Dubrovnika i s područja Županije u Gradskoj vijećnici.

Pregovori s prijevoznicima za iduću godinu još traju do kraja travnjak, ali ove zime ugovoreno je kako će Ryanair povezivati Dubrovnik izravnim linijama s Bečom, Dublinom i Londonom, a tu postoji mogućnost i za novu, četvrtu liniju. Croatia Airlines će letjeti za Frankfurt, Turkish Airlines će spajati Dubrovnik s Istanbulom dva puta tjedno, a Easyjet bi do studenog trebao letjeti za London, s time da su u tijeku pregovori da se i ta linija produlji na zimu sljedeće sezone. Lot Polish će spajati Varšavu i Dubrovnik dva puta tjedno, Vueling će s Čilipa letjeti u Barcelonu, također dva puta tjedno, s Freebird Airlines nastavlja svoj charter program i tijekom zime.

- U pregovorima smo s još nekoliko prijevoznika, tijekom travnja ćemo znati detalje. Cilj nam je da dođemo do broja od 11 zimskih destinacija. To nije nerealno i radimo na tome - izjavio je Šober. Istaknuo je i kako je u fokusu i dodatna konekcija Dubrovnika sa SAD-om, na čemu također rade. Zračna luka fokus stavlja na održivi turizam, u prvom redu na disperziju gostiju i tijekom zime, gdje bi glavnu ulogu trebao odigrati Ryanair. Ryanairovi avioni koji dolaze u Dubrovnik odlično su popunjeni. Rekao je i kako će u zimskom razdoblju 2025./2026. Dubrovnik biti povezan s 11 međunarodnih linija. - U ovoj sezoni očekujemo rast prometa od 25 do 27 posto, odnosno do kraja godine 3,1 milijun putnika – rekao je Šober. - Što se tiče broja operacija, očekujemo značajan skok ove godine više od 20 tisuća operacija. Primjećujemo kako prijevoznici koriste sve veće zrakoplove s puno više sjedala. Naša glavna tržišta sada su Velika Britanija, Francuska, Njemačka, a glavna destinacija nam je London odakle ostvarujemo 13 posto prometa. Najveći i najbitniji partner nam je EasyJet i Croatia Airlines koji čine četvrtinu prometa, a sljedeće godine bi to mogao biti Ryanair – rekao je direktor ZL Ruđer Bošković.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković najavio je i kako Grad Dubrovnik pregovara s jednom međunarodnom zvijezdom koja će nastupiti za Novu godinu, a o kome je riječ doznat ćemo 1. lipnja kada se sve dogovori.

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković rekao je da je danas u Dubrovniku čak 40 posto više gostiju nego na isti dan lani. Planovima Zračne luke za zimski turizam Turistička zajednica grada Dubrovnika pomoći će organiziranjem događaj koji bi trebali privući goste i tijekom zime te financiranjem marketinških kampanja na svim tržištima, a također i na tržištima Koreje i Japana.

.

20. travanj 2024 10:44