StoryEditorOCM
DubrovnikOD LUKE DO PLACE

Vodovod započeo rekonstrukciju cjevovoda na gruškoj obali

Piše dv
30. studenog 2023. - 10:54
Vodovod Dubrovnik započeo je radove na rekonstrukciji 220 metara vodoopskrbnog cjevovoda na Obali Stjepana Radića, od zgrade Luke Dubrovnik do place u Gružu.Vodovod Dubrovnik/

Vodovod Dubrovnik započeo je radove na rekonstrukciji 220 metara vodoopskrbnog cjevovoda na Obali Stjepana Radića, od zgrade Luke Dubrovnik do place u Gružu.

„Riječ je o zamjeni dotrajalog PVC cjevovoda kojeg mijenjamo cijevima od nodularnog lijeva, a u sklopu ovih radova već jučer smo rekonstruirali i modernizirali tamošnje zasunsko okno ispred hotela Petka. Sada idemo s rekonstrukcijom cjevovoda preko prometnice do zgrade Luke“ -  rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić u priopćenju Vodovoda te dodao kako će se prekopavanje tamošnje ceste izvesti tako da se ometanje prometa svede na najmanju moguću razinu.

 

„Prekopavat ćemo traku po traku, dakle prvo jedan prometni trak prekopati, rekonstruirati tu cijev i onda zatrpati, pa krenuti prekopavati idući i staviti čeličnu ploču. Na taj način cesta će ostati otvorena za promet cijelo vrijeme dok ne dođemo do druge strane, a prometovanje će se vršiti uz privremenu signalizaciju“ – rekao je Matušić uz napomenu da će samo ovaj dio radova izazvati poremećaje u prometu jer se iduća faza – od gruškog mula do place izvodi izvan prometnice.

Gruž nije jedina lokacija na kojoj se ovih dana izvode radovi jer je u tijeku izgradnja i rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda u povijesnoj jezgri gdje se u Ulici Garište radi na spajanju budućeg Centra kompetentnosti Dubrovnik, a s početkom nove godine kreće rekonstrukcija i izgradnja novih dijelova mjesne mreže Šumeta te izgradnja tamošnje hidrantske mreže.

Radovi na gruškoj obali, vrijedni 55 tisuća eura koje Vodovod financira vlastitim sredstvima, trebali bi biti dovršeni do kraja ove godine, priopćili su iz Vodovda.

 

 

02. svibanj 2024 02:25