StoryEditorOCM
DubrovnikKod spomen obilježja u Mokošici

Vijenci i svijeće u znak sjećanja na Omišane poginule na dubrovačkom ratištu

Piše dv
22. travnja 2023. - 18:43
Obilježena obljetnica stradanja šesnaestorice Omišana koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote položili na dubrovačkom ratištuGrad Dubrovnik/

Kod spomen obilježja u Mokošici polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je obljetnica stradanja šesnaestorice Omišana koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote položili na dubrovačkom ratištu.

U znak sjećanja na njihovu hrabrost i žrtvu, uz spomen obilježje kojeg su podigli gradovi Omiš i Dubrovnik, okupili su se predstavnici dvaju gradova, članovi obitelji, prijatelji i suborci te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Vijenac su u ime Grada Dubrovnika položili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Ante Vojvodić.

Sveta misa zadušnica održana je, potom, u crkvi Presvetog Spasitelja u Mokošici, a uslijedilo je i polaganje vijenaca kod Spomen križa na groblju Boninovo.

Dubrovnik pamti žrtvu svih onih koji su svoje živote utkali u njegovu slobodu, među njima i branitelje iz Omiša: Neven Pavić, Franjo Tomasović, Božo Merčep, Zdravko Radić, Ivan Lozančić, Miljenko Zečić, Marko Krstić, Marko Lozančić, Tonći Marušić, Neven Pocrnjić, Vedran Rakuljić, Ante Šošić, Ćiro Lučić, Stanko Lučić, Ivan Družić i Tomica Burić.

image
Grad Dubrovnik/
image
Grad Dubrovnik/
26. travanj 2024 04:21