StoryEditorOCM
DubrovnikPOČEO ZIMSKI FESTIVAL

VIDEO I FOTO: Kolendari iz autobusa Dubrovčanima nazdravljali početak adventa

Piše DV
28. studenog 2020. - 10:42
Danas je započeo Dubrovački zimski festival uz puno skromniji program zbog epidemiološke situacije. Tako je tijekom jutra po poprilično pustom gradu kružio je adventski autobus iz kojeg je kolendom i klapskom pjesmom građanima nazdravljan početak adventa u sklopu kojeg će večeras dubrovački gradonačelnik Mato Franković ispred Kneževa dvora zapaliti prvu adventsku svijeću.



Među ostalim događanjima tijekom Dubrovačkog zimskog festivala, Dubrovački kinematografi su za vrijeme adventa pripremili poseban program za ljubitelje filma u sklopu drive in kina koje će biti smješteno na parkingu Radeljević. Održavat će se dvije projekcije dnevno uz poseban obiteljski vikend program, od četvrtka do nedjelje. Program počinje 3. prosinca, a popis projekcija bit će objavljen na mrežnim stranicama Dubrovačkog zimskog festivala i Dubrovačkih kinematografa.

image
Drive in kino na parkingu Radeljević



Također, na radost najmlađih svakim danom kroz Uvalu Lapad od 10.00 do 16.00 sati prometovat će omiljeni Adventski vlakić u intervalima od 30 minuta koji će biti besplatan za sve putnike, a u prolazu gradom moći će susresti i omiljenog meda.
Pripremljeni su i brojni popusti za posjetitelje u gradskim kulturnim ustanovama, restoranima, a svi podaci mogu se pronaći na web stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika.
02. svibanj 2024 00:24