StoryEditorOCM
DubrovnikNIJE FATAMORGANA

Veduta s Batale: Mlada dama nasred kolnika juri bez kacige. Valjda pazi da ne pokvari frizuru, a za sigurnost prometa koga briga?!

Piše DV
21. listopada 2022. - 11:41

Nije fatamorgana, nego stvarna sličica iz dubrovačke prometne svakodnevice. Gospođica na e-romobilu, osim što vozi posred kolnika usred gužve na Batali, prilikom vožnje ne koristi obveznu zaštitnu kacigu. Valjda da ne pokvari frizuru, komentiraju vozači koji nisu mogli vjerovati što im je to promaknulo ispred haube.

MUP je ljetos, podsjetimo, odredio kazne za nepropisnu vožnju električnih romobila, monocikala, segwaya i sličnih vozila. Izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisane su kazne od 300 kuna za vozače sa slušalicama u oba uha, a kacige su zaknski ‘must have‘.

Propisane su i površine po kojima se mogu kretati e-romobilisti te uvjeti koje moraju ispunjavati vozila i njihovi vozači prilikom sudjelovanja u prometu. Vozači e-romobila moraju voziti biciklističkom stazom, a ako ih nema (kao u Dubrovniku), mogu ići polako po trotoaru te u tzv. zonama smirenog prometa. Sami procijenite je li Batala spada u tu kategoriju...

 

 

01. svibanj 2024 17:41