StoryEditorOCM
DubrovnikBLAGDAN VELIKE GOSPE |

Večeras procesija sa slikom Gospe od Porata

Piše dv
15. kolovoza 2021. - 08:50

Svetkovina je Velike Gospe, ujedno i državni blagdan, a vjernici diljem zemlje hodočaste u marijanska svetišta prisjećajući se

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije blagdan je koji se obilježava 15. kolovoza, a katolički vjernici prisjećaju se dogme svoje vjere da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom.

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije (Veliku Gospu) danas svečano pontifikalno misno slavlje u 19 sati ispred katedrale u Dubrovniku predslavit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Nakon mise slijedi procesija sa slikom Gospe od Porata do gradskog porta gdje će biti blagoslov plovila. Misa će se moći pratiti u izravnom prijenosu na internetskim kanalima župe i biskupije i na Dubrovačkoj televiziji.

Mise u katedrali, koja slavi svoju zaštitnicu, slavit će se u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati. Iza mise u 10 sati slijedi prigodni program Katedralnog mješovitog zbora. Misa u 10 sati bit će izravno prenošena na internetskim kanalima župi i biskupije te na lokalnoj televiziji. 

10. listopad 2024 13:24