StoryEditorOCM
DubrovnikPROBLEM KOJI TRAJE GODINAMA

‘Već tri dana se kanalizacija iz glavnog fekalnog kolektora u Novoj Mokošici prelijeva u otvoreni oborinski kanal i u Rijeku dubrovačku‘

Piše DV
26. studenog 2023. - 16:26
Zbog čega se kanalizacija Mokošice i Rijeke dubrovačke izljeva i zagađuje Rijeku dubrovačku?Gradski Koordinacijski Tim Most Dubrovnik/

Zbog čega se kanalizacija Mokošice i Rijeke dubrovačke izljeva i zagađuje Rijeku dubrovačku i ugrožava zdravlje stanovnika Rijeke dubrovačke, naslovljeno je priopćenje gradskog koordinacijskog tima MOST-a Dubrovnik.

- Gradska koordinacija Most-a Dubrovnik je već u dva navrata od 22. studenog 2023.g. postavljala pitanja gradskom komunalnom društvu Vodovod Dubrovnik d.o.o. i nadležnim službama Grada Dubrovnika: Zašto i koliko već dugo se dio fekalnih otpadnih voda izljeva iz kanalizacijskog sustava Mokošica preko cijevi za preljev kod kanalizacijske crpne stanice "Rešetka Mokošica" u Rijeku dubrovačku na cca 70 m od zgrade ex. ambulante u Mokošici, na adresi: Mokošica, Na Moru 24, i što Vodovod Dubrovnik d.o.o. namjerava učiniti i kada da se taj problem što prije riješi ? (Da već mjesecima dolazi do izlijevanja fekalnih otpadnih voda u Rijeku dubrovačku na cca 70 m od zgrade ex. ambulante u Mokošici dokaz je stalno prisutno zamućenje vode, odnosno mora i okupljanje jata galebova na toj lokaciji), te kada će se staviti u funkciju, tj. pustiti u rad novoizgrađeni kanalizacijski sustav uz obalu u Mokošici u ulicama Na Moru i Podumane, koji je građevinski dovršen prije dvije godine? - pitaju iz Mosta.

image

Zbog čega se kanalizacija Mokošice i Rijeke dubrovačke izljeva i zagađuje Rijeku dubrovačku?

Gradski Koordinacijski Tim Most Dubrovnik/

- Na navedena pitanja do trenutka slanja ovog priopćenja nismo dobili nikakav odgovor, a u međuvremenu se pojavio novi još gori i opasniji problem s kanalizacijskim sustavom Mokošice i Rijeke dubrovačke koja se već tri dana, kako su nas o tome obavijestili stanovnici Mokošice, iz glavnog fekalnog kolektora u Novoj Mokošici preljeva u otvoreni oborinski kanal kojim teče do obale i ulijeva se u Rijeku dubrovačku.

- Problemi s kanalizacijskim sustavom Mokošice i Rijeke dubrovačke čija je izgradnja i rekonstrukcija (su)financirana sredstvima Europske unije nažalost nisu od jučer niti traju nekoliko dana, već traju godinama a nikako da se riješe, a niti je itko, koliko nam je to poznato, dosad odgovarao za navedene propuste.

- Tražimo da se hitno riješe naprijed navedeni problemi s kanalizacijskim sustavom Mokošice i Rijeke dubrovačke i da se utvrdi odgovornost za navedene propuste - naglasili su iz gradskog organizacijskog tima Mosta Dubrovnik.

image

Zbog čega se kanalizacija Mokošice i Rijeke dubrovačke izljeva i zagađuje Rijeku dubrovačku?

Gradski Koordinacijski Tim Most Dubrovnik/

 

 

27. travanj 2024 21:47