StoryEditorOCM
DubrovnikFOTO: DUBROVAČKI GIMNAZIJALCI U LONDONU

Uživali u Greenwichu i muzejima te gledali Fantoma iz opere

Piše DV
3. svibnja 2017. - 16:02

Učenici Gimnazije Dubrovnik, njih 60, u pratnji profesoraengleskog jezika Davora Lilića i profesora geografije ToniaPrusine te ravnateljice Katarine Tolja boravili su od 26.travnja do 1. svibnja 2017. u Londonu na studijskom putovanju koje Gimnazija Dubrovnik u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom organizira već četvrtu godinu.

Tom prilikom razgledali su znamenitosti Londona u pratnji lokalnih engleskih vodiča Elenor i Johna, posjetili su Globe kazalište te sudjelovali u tematskim dramskim radionicama,te su istu večer pogledali mjuzikl The Phantomof the Opera u HerMajesty's Theatre koje se ovdje izvodi još od davne 1986 godine. Vožnjom brodom posjetili su Greenwich, južnu četvrt Londona, najpoznatiju po svojoj pomorskoj povijesti i kao mjesto po kojemu je nazvan nulti meridijan. Uživali su u Greenwich parku koji je upisan u UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi. Učenici su uživali u razgledavanju brojnih muzeja kao što su „Museumof London“, „National Gallery“, „Tate Modern“, „MadameTussauds“, „British Museum“, „Victoria and Albert Museum“ te neizostavni i nezaboravni „Natural History Museum“. Nedjeljno jutro bilo je rezervirano za misu u katedrali Sv. Pavla, a popodne za posjet 137 visokoj ključnoj londonskoj atrakciji: London Eye. Smirujuća polusatna vožnja u jednoj od 32 ostakljene kabine najbolji je način za promatranje Londona iz zraka.

Osim prekrasnih pogleda na dio Londona uz Temzu – uključujući i palaču parlamenta – s vrha London Eyea pogled “puca” i do samih predgrađa Londona. Londonski streetstyle zasigurno je jedan od najuzbudljivijih na cijelome svijetu. Osim sitne kupnje po skupom Oxford i Regent Streetu, učenici su posjetili i otvoreni sajam Camden Market. Camden Town, nekoć „nevoljeni" i zapušteni dio Londona s gomilom starih viktorijanskih skladišta, danas sa svojom ogromnom šarolikom tržnicom privlači milijune ljudi iz čitavog svijeta. Vožnja podzemnom željeznicom kao najbržim prijevoznim sredstvom za naše gimnazijalce nije bila nimalo zbunjujuća. S pregršt dojmova, naši gimnazijalci vratili su se u školske klupe gdje s oduševljenjem prepričavaju doživljaje svojim prijateljima s ovog iznimno dobro organiziranog studijskog putovanja.

27. travanj 2024 04:11