StoryEditorOCM
DubrovnikU Župi Svetoga Mihajla

‘Uz obitelj do zdravlja‘: Djeca zaigrala nogomet i košarku sa svojim roditeljima

Piše dv
27. rujna 2023. - 11:34

U Župi Svetoga Mihajla održale su se sportske aktivnosti za roditelje i djecu u u okviru projekta "Uz obitelj do zdravlja". Djeca od 8. do 14. godine života igrala su nogomet i košarku sa svojim očevima.

Organizator ovog hvalevrijednog projekta je Udruga "Poseban prijatelj" u suradnji sa Župom Svetoga Mihajla, a uz potporu Grada Dubrovnika. 

Sve nazočne pozdravio je i pohvalio dubrovački biskup, monsinjor Roko Glasnović. U ime Grada Dubrovnika nazočnima se obratio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društno Dživo Brčić, a u ime organizatora predsjednica Udruge "Poseban prijatelj" Dženita Lazarević.

Cilj projekta "Uz obitelj do zdravlja" je ojačati roditeljske kompetencije, potaknuti zdrav razvoj mladih, povećati povjerenje u lokalnu zajednicu i prije svega povezati roditelje i djecu kroz zajedničke aktivnosti. Istodobno se roditeljima pružaju dodatne informacije o štetnosti konzumiranja sredstava ovisnosti, prije svega alkohola, zbog pogubnog utjecaja na dječji rast i razvoj.

02. svibanj 2024 07:14