StoryEditor
DubrovnikUKORIČENI VREMEPLOV |

UZ NOVI BROJ DUBROVAČKOG Donosimo poseban prilog povodom 70. rođendana našeg i vašeg županijskog tjednika!

Piše Dv
5. studenog 2020. - 15:18
Najava posebnog pirloga ”70 godina Dubrovačkog vjesnika”Dubrovački vjesnik
Nakon postavljene izložbe u Lazaretima, prigodnim tekstovima i razgovorima s bivšim kolegama proteklih mjeseci, nastavljamo s obilježavanjem 70. rođendana našeg tjednika. Ne, nismo posustali zbog korone!

Tako u novom broju Dubrovačkog donosimo poseban prilog „70 godina Dubrovačkog vjesnika“. Realizaciju priloga nam je omogućio HEP. Pitali smo tom prilikom poznate osobe iz dubrovačkog društvenog i kulturnog života što njima znači Dubrovački.

Dali smo prostora i brojnim bivšim urednicima najstarijeg županijskog tjednika da se osvrnu na ovu nemalu obljetnicu i na svoje djelovanje. Tu su i naši dragi i vrijedni veterani koji su novinu učinili onakvom kakva ona danas jest. Naravno, to ne bi bilo moguće ni bez naših suradnika kojih je tijekom desetljeća bilo jako puno - i oni su svojim angažmanom doprinijeli bogatstvu naše novine.

Dubrovački ni tijekom najtežih dana Domovinskog rata nije ostavljao svoje čitatelje zakinutima za informaciju, pa tako donosimo i ratna izdanja. Sadašnji i bivši kolege osvrnuli su se na svoj rad u stvaranju novine.

U sportskom dijelu priloga naš urednik Sporta vodi vas svojim profesionalnim vremeplovom - od početaka do danas, donosi i važne sportske uspjehe naših sportaša na prestižnim međunarodnim natjecanjima.

Također, ne slavimo ove godine samo sedam desetljeća Dubrovačkog, nego i 15 godina našeg sjajnog Moskara. Tom su prilikom naše bivše kolegice, 'Moskaruše', napravile malu retrospektivu. Naslovnice sa slavnima nekad i danas, naslovnice koje donose važne gospodarske i kulturne događaje, ali i naslovnice Dubrovačkog koje su obilježile život žitelja naše Županije također ćete naći u našem prilogu.

Vrijedi spomenuti i izbor fotografija naših sadašnjih i bivših fotoreportera koji su svojim slikopisima naše novine učinili atraktivnijima.

Na kraju smo ostavili i malo prostora za sebe, iz našeg redakcijskog albuma odabrali smo nekoliko 'naših' fotografija kako biste bolje upoznali ekipu koja danas stvara Dubrovački.

Nadamo se da će vam, listajući novi Dubrovački i Moskar, ovaj posebni prilog biti nešto ugodno kao 'dodatna' subotnja kava. I ovom vam prilikom zahvaljujemo za silne godine vjernosti jer bez vas, dragi čitatelji, ne bismo mogli slaviti ovaj zaista impresivni jubilej koji nas sve čini izuzetno ponosnim.
item - id = 1055708
related id = 0 -> 1131747
related id = 1 -> 1131398
18. listopad 2021 13:55