StoryEditorOCM
DubrovnikEDUCIRANI PUTEM E-OBRAZOVANJA

Uspješno obučeno 25 policijskih službenika granične policije

Piše DV
2. svibnja 2023. - 15:29

Prema planu i programu koji je usklađen sa Zajedničkim temeljnim kurikulumom za osnovno osposobljavanje službenika graničnog i obalnog nadzora u EU-u - Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu (Frontex) policijski službenici polaznici tečaja educirani su putem sustava e-obrazovanja s unaprijed pripremljenim materijalima za učenje, teorijskom i praktičnom obukom.

Završno su testirani s ciljem da u konkretnim situacijama u realnome vremenu - na graničnom prijelazu prezentiraju i primjene konstruktivno znanje stečeno na predavanjima iz okvira postupanja granične policije.

Djelatnici Hitne pomoći Opće bolnice Dubrovnik, policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske, PU splitsko-dalmatinske, Uprave kriminalističke policije, Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“, Siniša Jasić, voditelj programa policijskog treninga, Alen Burić, policijski službenik za provedbu programa policijskog treninga, a posebno Frontexovi treneri Krešimir Kaniža, Martina Grdinić, Robert Kralj i Željko Milković, te Carinska uprava za obuku carinskih djelatnika u sklopu projekta CELBET Europske komisije, sa svojim bogatim iskustvom i eksplicitnim znanjem pridonijeli su kvaliteti provedbe teorijskog i praktičnog dijela nastave graničnog tečaja. 

Na završnoj dodjeli Uvjerenja o uspješno završenom Tečaju granične policije u ime Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik“, Ivana Herceg voditeljica Tečaja granične policije čestitala je polaznicima na uspješno završenom tečaja, te naglasila važnost cjeloživotne edukacije s ciljem profesionalnog razvoja policijskih službenika granične policije kroz provedbu praktičnih i dinamičnih obuka osvježavajući postojeća i usvajajući nova znanja.

Pomoćnica voditelja Službe za granicu, PU dubrovačko-neretvanske Lidija Matičević, istaknula je važnost posjedovanja specijaliziranih znanja i vještina, temeljito poznajući zakonske propise uz poštivanje i zaštitu ljudskih prava, prateći razvoj modernih tehnologija, kako bi mogli brzom reakcijom, zajedničkim operacijama, koordiniranim i usklađenim standardima svrhovito djelovati u svome radu.

U ime Službe za Frontex, razvoj i potporu Uprave za granicu polaznicima tečaja obratili su se policijski službenici Alen Panić i Ankica Smoković, te naglasili kako će polaznici  s posebnim vještinama i zanimanjem, koji su se istaknuli prilikom provođenja graničnog tečaja biti uključeni u daljnje specijalizirane edukacije. Pozvali su policijske službenike da nastave daljnju edukaciju i iskoristite mogućnosti prijave i sudjelovanja u zajedničkim misijama Frontex-a.

Tijekom tečaja u teorijskom i praktičnom djelu nastave posebno su se istaknuli polaznici Ivan Popović, PGP Metković, Davor Roviščanec, PAP Pleso, Jelena Peša, PGP Imotski i Ivan Bilopavlović, PGP Imotski.

U ime polaznika tečaja završnu riječ održala je policijska službenica Ivana Dominiković, PP Ston koja se zahvalila za stečena znanja i iskustva kroz zajedništvo i suradnju na ovome tečaju.

30. travanj 2024 14:54