StoryEditorOCM

Usko grlo: Autobus se ‘zakopao‘ u Uber koji se ispriječio na Pilama. I nije prvi put da se događaju ovakvi (pre)bliski susreti...

Piše DV
28. kolovoza 2023. - 13:56

Bliski susret Ubera i gradskog autobusa danas na itekako prometnim Pilama. Svjedoci kažu kako se Libertasov bus ‘zakopao‘ u ‘uberovca‘ koji je stajao na kolniku.

- Tako je svaki dan, standardno. Taksi stoji, autobus se mora ili provlačiti po vlastitoj procjeni ili čekati dok ovaj ne pokupi putnike - otkrivaju očevici i pitaju se ponavlja li se ovakva situacija iz dana u dan jer je netko dopustio taksistima da na Pilama prekrcavaju goste.

Drugi pak video, snimljen samo par minuta nakon bliskog susreta Uberovca i Libertasa, jasno pokazuje iskrcavanje putnika iz taksija koje je zaustavilo Libertasov autobus, srećom, prošlo je bez incidenta. 

Prema slovu zakona, Uber se, kažu nam sugrađani, ne smije parkirati na regularnim taksi stajalištima ali ga ništa ne sprečava da ukrcaj i iskrcaj putnika obavlja na autobusnim stajalištima ili tik do njih. Sukladno tome, dodaju upućeni, komunalni redari i policija šalju uberovce da tamo obavljaju prekrcaj. Problem je što je na cesti na tom području preusko pa se ovakvi slučajevi ne isključuju u budućnosti.

 

30. travanj 2024 22:38