StoryEditorOCM
DubrovnikHILTON IMPERIAL DUBROVNIK

Uručene donacije Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Dubrovnik

Piše DV
17. studenog 2023. - 13:16

Aktivnosti ‘Blue Energy‘ Tima Hilton Imperial Dubrovnik nastavlja širiti ‘Plavu Energiju‘ kroz rad volonterskog ‘Blue Energy‘ tima, a povodom Svjetskog dana djece, 20. studenoga, usmjerili su svoje aktivnosti prema najmlađim sugrađanima.

Tako s radošću najavljuju donaciju Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Dubrovnik. Naime, tijekom mjeseca listopada hotel je među svojim zaposlenicima organizirao prikupljanje knjiga za djecu i DVD-ova. Za ovu plemenitu svrhu, u nadi da će pružiti utjehu i radost najmlađim članovima zajednice tijekom teških trenutaka, prikupljen je jedan DVD uređaj te 62 slikovnice i 107 DVD-ova s crtićima.

Predstavnici Hilton Imperial Dubrovnik su 16. studenog u 13 sati uručili prikupljene predmete voditeljici Odjela, dr. Dijani Grizelj Kalčić. Osim ovog humanitarnog doprinosa, Hilton Imperial Dubrovnik aktivno sudjeluje u raznim inicijativama, što potvrđuje predano zalaganje za dobrobit zajednice. Hotel nastavlja surađivati s lokalnim organizacijama i udrugama, u nadi da će svojim primjerom biti pokretač pozitivnih promjena u zajednici koje je dio. Hilton Imperial Dubrovnik nastavlja potporu humanitarnim inicijativama. Uz spomenuto, također povodom Svjetskog dana djece, u ponedjeljak 20. studenog u 11 sati, u velikoj „Grad Ballroom“ dvorani Hilton Imperial održat će se svečana dodjela državnih priznanja ‘Imperial‘ za humanitarni rad. Hilton Imperial Dubrovnik je ponosan domaćin treće uzastopne dodjele ovih prestižnih priznanja za humanitarni rad mladim aktivistima. Utemeljitelji projekta "Imperial", koji je postavljen kao trajni spomenik na 402 djece i mladih stradalih u Domovinskom ratu na području Republike Hrvatske, su Denis Pavela, dobitnik nagrade Hrvatskog sabora za promicanje prava djeteta, u suradnji s Udrugom civilnih žrtava Domovinskog rata DNŽ. Ovo priznanje predstavlja jedino takvoobilježjei priznanje za civilne žrtveDomovinskog rata u Hrvatskoj.Istoimena tvrđava Imperial na Srđu simbolizira otpornost, zajedništvo i pobjedu, i služi kao podsjetnik na trajnu snagu ljudskog duha.

Cilj priznanja je da se nagrade djeca za njihov rad i angažman, volontiranja i sudjelovanja u humanitarnim akcijama, te promicanje ugleda škola i zajednica.Ovom nagradom se ne samo odaje počast prošlosti, već i slave postignuća i pozitivni doprinosi naše djece, potičući osjećaj zajedništva i predanosti dok zajedno oblikujemo svjetliju budućnost.Uz dobitnike nagrada i njihove obitelji te predstavnika škola, u trenu pisanja ovog priopćenja, svoju su nazočnost potvrdili izaslanik Hvatskog Sabora i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, izaslanik predsjednika Sabora i Ministarstva hrvatskih branitelja Dragutin Repinc, predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica kao i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje DNŽ Đuriđica Popović.

27. travanj 2024 18:04