StoryEditorOCM
DubrovnikHNS DUBROVNIK

UOČI NOVOG REBALANSA PRORAČUNA Igranje gradonačelnika s gradskim financijama preraslo je, nažalost, u teatar apsurda

Piše dv
15. prosinca 2020. - 11:53
Igranje gradonačelnika s gradskim financijama nažalost je preraslo u teatar apsurda, a najveći dokaz tome je stavljanje još jednog rebalansa proračuna za 2020. godinu na posljednju ovogodišnju sjednicu gradskog vijeća. I tako je potvrdio naše navode o bezidejnosti i napuhanosti proračuna za 2021. godinu- ističe se u najnovijem priopćenju dibriovačkog ogranka Hrvatske narodne stranke što obrazlažu na slijedeći način:

Naime, planiranim rebalansom prihodi grada za ovu godinu dodatno se umanjuju za nešto više od 40 milijuna kuna. Ono što posebno privlači pažnju je umanjenje prihoda od imovine za gotovo 10 milijuna kuna uz obrazloženje da se radi o umanjenju prihoda od ulaznica za dubrovačke zidine, smanjenje koncesije za žičaru i smanjenje prihoda za Dubrovačku karticu.

Navedeni podatak ne bi bio tako zanimljiv da istovremeno HDZ s koalicijskim partnerima nije upravo na prethodnoj sjednici vijeća izglasao proračun za iduću godinu u kojem je ta stavka s ovogodišnjih 46 milijuna za sljedeću godinu planirana na, u ovom trenutku ogromnih, 125 milijuna kuna. Dodatno zanimljiv je podatak o rashodu za zaposlene koji je ovog puta, navodno, transparentno prikazan u zasebnoj tablici. Usporedbom rashoda za zaposlene u gradskoj upravi s prethodnom godinom lako je uočiti da navodno umanjenje od 1,5 milijuna kuna u naravi i dalje predstavlja povećanje rashoda za zaposlene za čak 1,8 milijuna kuna, unatoč provedenom smanjenju plaća za 10 posto od travnja ove godine. I dok vijećnike iz vladajuće većine očito ne brine pravo stanje proračuna već podržavaju gradonačelnikovu igru, posljedice njihovog nemara snosit će ponovno naši sugrađani. A pravu istinu o stanju gradskih financija nažalost ćemo saznati nakon lokalnih izbora- ističe se u priopćenju HNS Dubrovnik.
08. svibanj 2024 12:56