StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA

U tijeku opremanje Doma za starije i nemoćne, Gradu Dubrovniku nagrada ‘Simply the best‘ za Dubrovnik Pass, United Airlines nastavlja letjeti za Dubrovnik

Piše Grad Dubrovnik
2. prosinca 2022. - 10:25

DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE NAKON 51 GODINU

U tijeku opremanje financirano vrijednom donacijom

Prvi dom umirovljenika u Dubrovniku nakon čak 51 godinu uskoro otvara svoja vrata. Naime, u tijeku je opremanje i namještanje prostora čime se završava projekt Rekonstrukcije hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe – tipa hotel. Kvalitetan namještaj po mjeri prostora i prilagođen potrebama budućih korisnika financiran je donacijom Sebastiana Ćwika, a ukupna vrijednost iznosi 503.882,53 kune odnosno 66.713,91 eura.

Dogradnjom, nadogradnjom te prenamjenom zgrade koja je dovršena, od zadanog objekta dobiven je koristan i udoban prostor podijeljen na pet etaža predviđen za smještaj 48 umirovljenika u 32 smještajne jedinice. Kako bi se postigla optimalna kvaliteta smještaja, uz racionalizaciju troškova, u prvoj fazi radova uklonjen je krov i srušen dio objekta.

image

OBNOVA DOMA

Zadržano je 690 četvornih metara postojeće građevine te je nadograđeno oko 620 četvornih metara dodatnog prostora. Tri jednokrevetne sobe prilagođene su za osobe s invaliditetom, odnosno osobe smanjene pokretljivosti, a smještene su u suterenu objekta. U objekt je ugrađeno dizalo, a sve sobe imat će direktan pristup kupaonicama te gotovo trećina njih imaju i lođe.

Za dodatnu udobnost korisnika, u prizemlju objekta uređuje se dnevni boravak s kafićem te velika terasa. Domom će upravljati ustanova Ragusa za starije i nemoćne osobe koja će u budućnosti preuzeti upravljanje i domom umirovljenika ispod Opće bolnice za koji je ishođena građevinska dozvola, a jedinstvena uprava smanjit će troškove održavanja.

Domom u Gružu i izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice većinom će se zadovoljiti potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika.

Bolji standard treće životne dobi

Jedna od najvažnijih mjera gradske uprave jest podizanje kvalitete života i skrbi za sugrađane treće životne dobi.

U 2022. ZABILJEŽENA REKORDNA PRODAJA

Grad Dubrovnik dobitnik nagrade Simply the best za Dubrovnik Pass

Grad Dubrovnik dobitnik je nagrade Simply the best za 2022. godinu u kategoriji "Novi projekti u turizmu, sustav turističkih zajednica i lokalna samouprava" i to za uspješno realizirani projekt Dubrovnik Pass - informacijski sustav elektronske naplate i kontrole ulaska u najznačajnije kulturne i spomeničke objekte Grada Dubrovnika.

image

DUBROVNIK PASS

Dubrovnik Pass, novo smart city rješenje Grada Dubrovnika predstavljeno u lipnju, u svega nekoliko mjeseci postiglo je izniman uspjeh, bilježeći rekordne prihode od kulturne baštine. Bruto prihod od prodaje Dubrovnik Passa u prvih deset mjeseci 2022. godine iznosi gotovo 44 milijuna kuna i premašuje prihod u istom razdoblju rekordne 2019. godine.

Rezultati su time značajniji imamo li u vidu da je broj turističkih dolazaka u Dubrovnik u prvih 10 mjeseci 2022. godine na razini od oko 80 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

Simply the best, tradicionalnu godišnju nagradu za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu, zajednički dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia.

Nagrađeni u Velikoj Gorici

Nagrada je dodijeljena su u sklopu 23. burze PUT koja je održana od 28. do 30. studenoga 2022. u Velikoj Gorici.

I U 2023. GODINI

United Airlines nastavlja letjeti za Dubrovnik

Ovog tjedna u Londonu je održan radni sastanak na kojem su sudjelovali predsjednik uprave United Airlinesa Brett J. Hart, potpredsjednik uprave Stephen J. Morissey i direktor United Airlinesa Conor McAuliffe, dok su od strane Grada Dubrovnika sudjelovali gradonačelnik Grada Dubrovnik Mato Franković, direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober, zamjenik direktora Zračne luke Dubrovnik Ivan Maslać i članica Turističkog vijeća TZ grada Dubrovnika Sandra Urlić.

image

United Airlines opet je odabrao Dubrovnik

Na sastanku koji je održan povodom odrađene sezone u 2022. godini dogovoreno je kako će United Airlines nastaviti letjeti direktnim avio linijama iz New Yorka za Dubrovnik i u 2023. godini. Unatoč brojnim izazovima za zrakoplovnu industriju u vrijeme korona krize, United Airlines se odlučila pokrenuti liniju za Dubrovnik, a u ovoj godini broj letova je udvostručen u odnosu na prethodnu.

Izravno iz New Yorka za Dubrovnik

Uz podršku Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika dogovoren je nastavak suradnje i ponovna uspostava izravne linije iz New Yorka za Dubrovnik i u 2023. godini.

 

26. travanj 2024 02:53