StoryEditorOCM
DubrovnikPOKAZNA VJEŽBA |

FOTOGALERIJA / VIDEO U Portu se okupile sve interventne službe, scenarij je bio stvarno dramatičan

Piše DV
11. listopada 2021. - 10:56

U organizaciji Županijske lučke uprave Dubrovnik jutros je u staroj gradskoj luci Dubrovnik održana godišnja opća vježba interventnih službi.

U vježbi su uz djelatnike Županijske lučke uprave Dubrovnik sudjelovali službenici Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, Lučke kapetanije Dubrovnik, Županijskog centra 112, Vatrogasnih postrojbi, Hitne medicinske pomoći, tvrtke CIAN Split (sa specijaliziranim plovilom) te djelatnici Javne ustanove rezervat Lokrum sa svojim brodom.

Vježba je organizirana u skladu sa Zakonom o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka i obvezama utvrđenim Planom sigurnosne zaštite lučkog operativnog područja Gradske luke Dubrovnik.

Scenarij pokazne vježbe uključivao je pronalazak torbe sumnjivog sadržaja na Velikom mulu. Na dojavu o fingiranom pronalasku uzbunjene su sve žurne službe koje su odmah reagirale. Nakon utvrđivanja da se ne radi ni o čemu opasnom, stigla je dojava s broda o požaru u strojarnici i na temelju toga krenule su sve druge žurne službe.

Brod je po scenariju osim punog spremnika goriva nosio i  opasne kemikalije, te se pristupilo ograđivanju akvatorija branama kako bi se spriječile moguće neželjene posljedice i širenje onečišćenja u okoliš.

Kako je bilo na intervenciji pogledajte u našem videu:

26. travanj 2024 22:40