StoryEditorOCM
DubrovnikNAPOKON KREĆE IZGRADNJA

U narednih 18 mjeseci na Dupcu će se izgraditi grobnice! Potpisani ugovori za posao vrijedan više od 56 milijuna kuna

Piše DV
31. svibnja 2022. - 12:39
Potpisivanje Ugovora društva Groblje Dubac s izvođačem radova i stručnim nadzorom na II faziTonći Plazibat/cropix/

U Župi dubrovačkoj potpisan je ugovor o izgradnji grobnica na novom groblju Dubac koje bi trebale biti gotove za 18 mjeseci. U nazočnosti gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića i načelnika Općine Župa dubrovačka Silvia Nardellija, direktor Groblja Dubac Đuro Lonza potpisao je ugovore sa Valentom Šutalom, direktorom poduzeća Trag o izgradnji grobnica vrijedan 55 milijuna i 600 tisuća kuna te s Markom Balijom, direktorom poduzeća Trames ugovor za nadzor u iznosu od 612 000 kuna. Iznosi su bez uračuantog PDV-a. Lonza je tom prigodom istaknuo kako se nada da se rokovi neće odužiti kao i da neće doći do poskupljenja građevinskog materijala.

Druga etapa gradnje novog groblja na Dupcu obuhvaća gradnju 1686 grobnica i ispraćajnih objekata. U ovu fazu nije uključena izgradnja kapelice i drugih vjerskih objekata, kao ni upravne zgrade groblja. Naime, završna faza gradnje podijeljena je u dva dijela kako bi se, pojasnio je direktor Traga, Valentin Šutalo, što prije počelo sa radovima na grobnicama koje u potpunosti financiraju građani, koji su već uplatiti, većim dijelom čak 90 posto njihove cijene.

image

Potpisivanje Ugovora društva Groblje Dubac s izvođačem radova i stručnim nadzorom na II fazi

Tonći Plazibat/cropix/

-Do sada smo dodijelili 1280 grobnih mjesta za koje su građani do sada upalatili 64.555 000 kuna. Očekujemo preostale uplate, čime bi se dosegnuo iznos od 67 400 000 kuna - kazao je Lonza te dodao kako su u prvu fazu gradnje groblja Dubac Grad Dubrovnik i Općina Župa uložili 94 milijuna kuna. - Od toga je 23 milijuna uloženo u kupnju zemljišta 54 milijuna u gradnju te ostalo u potrebnu dokumentaciju. Iza nas je veliki posao- poručio je direktor Groblja Dubac.

Župski načelnik Silvio Nardelli kazao je kako su bili prisiljeni tražiti od građana predujam od 90 posto iznosa za grobnice te dodao kako se nada da će Grad i Općina iz proračuna uspjeti osigurati sredstva za izgradnju svih predviđenih popratnih objekata za što treba još 27 milijuna kuna, bez PDV-a.

03. svibanj 2024 14:01