StoryEditorOCM
DubrovnikOstaci prošlotjednog nevremena

U Mokošici još traje ledeno doba: Građani pitaju tko će ukloniti ledene gromade zaostale po naselju

Piše dv
13. prosinca 2022. - 12:43

Posljedice prošlotjednog nevremena s tučom koje je pogodilo Mokošicu još su itekako vidljive u najvećem dubrovačkom gradskom naselju:

image

Ostaci prošlotjednog nevremena s tučom u Mokošici

Zeleni Forum

- Žalosno je da još do danas nitko nije došao  otkloniti ledene gromade u N.Mokošicu od odgovornih  u ulici M.Kneževića 6,koja je najgore prošla nakon tuče 7. prosinca. Jedino što je došao na uviđaj gradski komunalni redar i rekao stanarima da je uklanjanje gromada briga stanara iz ulice, jer da je to sve privatno vlasništvo(što nije točno,  veći dio je javna površina) i da se stanari moraju organizirati.! Stanari su sami  prošlu subotu organizirali akciju u Ul. M.Kneževića 6, očistili šahtove i put do ulaza ali ostalo je nekoliko gromada leda uz put na  cvijeću koje su  stanari s ljubavlju godinama  njegovali,a sada je totalno  uništeno - podsjeća voditeljica Eko centra Zeleno Sunce i Eko Omblića Jadranka Šimunović i dodaje kao su mišljenja da su komunalne službe Grada,GK Mokošica i Civilne službe Grada trebale pomoći stanarima.

- To više jer se tu radi o elementarnoj nepogodi, zatim jednim dijelom od javnoj površini te o nestručnom projektiranju padine iznad ulice i potpornog zida 1988. koji na dva mjesta ima 2 velike pukotine - kaže Šimunović koja očekuje brzu reakciju nadležnih.

26. travanj 2024 06:54