StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON PONOVLJENIH IZBORA

U Lapadu pobijedila HDZ-ova lista na čelu s Paulom Miloglavom, pogledajte prve neslužbene rezultate

Piše DV
13. studenog 2022. - 20:55

Prema neslužbenim rezultatima na ponovljenim kotarskim izborima u Gradskom kotaru Lapad pobijedila je lista HDZ-HSU,nositelja Paula Miloglava.

Za vodstvo kotara natjecali su se još i  lista platforme Dajmo ruke (Anamarija Miletić) i SDP-ova lista (nositeljica liste Tatjana Šimac Bonačić). 

HDZ je osvojio 616 glasovam,  Građanska inicijativa  “Dajmo ruke” skupila je  580 glasova, a  SDP  je osvojio116 glasova. Nevažećih listića bilo je 20. U raspodjeli mandata to bi bilo 5 HDZ, 5 DAJMO RUKE I SDP 1. 

 Zanimljivo će biti gledati rasplet ovih izbora, obzirom da HDZ-u fali jedan glas za predsjednika, a sve će ovisiti o tome kome će SDP dati svoj glas.   

Ovo su neslužbeni rezultati, a službeni će biti objavljeni na stranicama Grada Dubrovnika sutra ujutro. 

Podsjetimo, prošle nedjelje su poništeni izbori na ovom biračkom mjestu  jer je došlo do odstupanja stvarnog stanja s prikupljenim glasovima na terenu. Tada se tijesna borba vodila između lista HDZ-HSU koja je osvojila  tri glasa više od liste platforme Dajmo ruke.

Prema neslužbenim rezultatima ukupno je na birališta do 19 sati izišlo 1332 stanovnika Lapada, a budući je u Lapadu s pravom glasa  5652 osoba  to znači da je glasovalo 23,57 posto glasača, što je znanto više nego protekle nedjelje.  

26. travanj 2024 03:21