StoryEditorOCM
DubrovnikHT POTVRDIO |

U Dubrovniku proradila 5G mreža, pogledajte gdje se mogu postići najveće brzine

Piše dv
13. kolovoza 2021. - 14:40

Hrvatski Telekom je u Dubrovniku 5G mrežu pustio u rad sada i na novom frekvencijskom spektru od 3,6 GHz, potvrđuju u Odjelu za korporativne komunikacije HT-a.

- Hrvatski Telekom je 5G mrežom pokrio veliki dio grada Dubrovnika, a najveće brzine se mogu postići u poslovnoj zoni Gruž, na Ilijinoj glavici, oko hotela Rixos Libertas i u Mokošici gdje je implementirana 5G mreža i na novom frekvencijskom spektru – odgovaraju iz HT-a te upučuju na kartu pokrivanja Grada Dubrovnika 5G mrežom na linku ovdje.

Što puštanje 5G mreže znači za Dubrovnik i Dubrovčane iz HT-a kažu:

- 5G mreža je infrastrukturni preduvjet za daljnji razvoj Dubrovnika u projektu pametnog grada. Prilika je to i za dodatni razvoj održivog turizma uključujući digitalni nomadski turizam. Također, posrijedi je i tehnološka podloga za unaprjeđenje dubrovačkog gospodarstva i razvoj IT sektora u Dubrovniku.

Kao prednosti mreže pete generacije za korisnike navode brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno bolju povezanost velikog broja uređaja, što je preduvjet za razvoj pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti. Zdravstvo, obrazovanje, proizvodnja, poljoprivreda, energetika, turizam, promet samo su neka od područja koja će 5G uvelike unaprijediti –  kažu iz HT-a.

Od sredine lipnja 2021. godine 5G signalom teleoperater Hrvatski Telekom pokriva 76 gradova i 11 općina odnosno 2 milijuna stanovnika Hrvatske.

02. svibanj 2024 20:22