StoryEditorOCM
DubrovnikPROJEKT DNEVNA BOLNICA|

U DUBROVNIKU I METKOVIĆU: U Općoj bolnici završeno uređenje Poliklinike za dermatovenerologiju i Oftalmološke OP sale vrijedne 5,5 milijuna kuna

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
25. svibnja 2021. - 15:23

U Općoj bolnici Dubrovnik završeno je uređenje dvaju novih odjela – Dermatovenerologije i Oftalmološke OP sale, koji su dio projekta Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću, a novouređene prostore danas su, u pratnji ravnatelja OB Dubrovnik Marija Bekića, obišli župan Nikola Dobroslavić, zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo te pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

image
U Općoj bolnici Dubrovnik završeno je uređenje dvaju novih odjela
Arhiv DnŽ

„Čestitam ravnatelju i svim djelatnicima Opće bolnice Dubrovnik na svemu što rade za unaprjeđenje zdravstva u našoj bolnici, ali i na svemu onome što su uradili u ovom teškom vremenu pandemije COVID-19. Oni su doista bili na prvoj crti borbe i danas, možemo reći, tu bitku dobivaju, danas imamo odlične brojke – i Opća bolnica i Zavod za javno zdravstvo i Zavod za hitnu medicinu i naši domovi zdravlja odradili su izvanredan posao i mi sad već imamo uvjete ne samo za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu svih naših sugrađana nego i mogućnost pripremiti turističku sezonu kakva nam treba.“, istaknuo je ovom prilikom župan Dobroslavić. Također, župan je podsjetio da je u OB Dubrovnik, također europskim sredstvima, uređen Objedinjeni hitni bolnički prijem, uređen je i Odjel za palijativu, nabavljena je oprema za radiologiju – dva uređaja vrijedna 2,5 milijuna kuna, dodatna sredstva su dana i u COVID krizi, kao i poticaji Bolnici za pitanje rješavanja stanovanja. „Mi planiramo, a taj se projekt već priprema, jednu cjelovitu obnovu OB Dubrovnik. To će biti energetska obnova, ali budući da će se mijenjati instalacije bit će to posvemašnja obnova zgrade koja će omogućiti bolju zaštitu i veću uštedu energije, ali i bolje uvjete za naše pacijente, kao i za naše djelatnike bolnice.“, najavio je župan Dobroslavić.

image
U Općoj bolnici Dubrovnik završeno je uređenje dvaju novih odjela
Arhiv DnŽ

O uređenju novih prostora koje su danas obišli više je rekao ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić, zahvalivši pritom Županiji na potpori: „Danas smo ovdje imali prezentaciju novootvorenih prostora – operacijskog bloka za potrebe Odjela oftalmologije i Poliklinike za dermatovenerologiju, za koje su građevinski radovi vrijednosti 3 milijuna i 150 tisuća kuna. Uređenje je kompletno financirano iz Projekta Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću, čija je vrijednost 50 milijuna kuna, a koji uključuje i građevinske radove na Dnevnoj bolnici u Metkoviću, projekt opremanja i modernizacije u sadašnjoj bolnici i adaptaciju prostora koje ste sada vidjeli. Također, u tijeku je postupak javne nabave za instrumente i opremu oftalmološke operacijske sale, u vrijednosti od 2 milijuna i 250 tisuća kuna, tako da je ukupna vrijednost ovog dijela koji ste danas imali prilike vidjeti oko 5,5 milijuna kuna.“, rekao je ravnatelj Bekić. Dodao je i kako se na taj način nastoji pacijentima, ali i djelatnicima, stvoriti uvjete najsuvremenijeg liječenja i boravka u bolnici. „Što se tiče projekta Dnevne bolnice u Metkoviću, on ulazi u svoju završnu fazu – oprema već stiže, radovi u Metkoviću su u završnoj fazi tako da je to zapravo projekt od kojega ćemo svi imati korist.“, zaključio je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

image
U Općoj bolnici Dubrovnik završeno je uređenje dvaju novih odjela
Arhiv DnŽ
26. travanj 2024 12:14