StoryEditorOCM
DubrovnikDEZINFEKCIJA

U Dubrovniku dezinficiraju bankomate, u Stonu se na njima taloži šporkeca

Piše DV
1. travnja 2020. - 10:18
Zbog čega se bankomat u Stonu ne održava niti čisti čak ni u ovo doba kad svi strahuju od širenja koronavirusa?Čitatelj
Prošla su vremena kad smo s čuđenjem promatrali japanske turiste kako po dubrovačkim ulicama nose maske i rukavice. Čega li su se oni bojali? E, sad Dubrovkinje i Dubrovčani ne izlaze do butige ili bankomata bez maske i rukavica. Još sredinom ožujka, Hrvatska udruga banaka pozvala je građane na odgovorno ponašanje zbog aktualne situacije i pojačanih preventivnih mjera zaštite od koronavirusa, da u što većoj mjeri koriste usluge digitalnog bankarstva (mobilno i internet bankarstvo) i mrežu bankomata, a što manje išli u same poslovnice.
 
Mreža bankomata i poslovnice banaka u svakom trenutku će biti opskrbljene dovoljnom količinom gotovine, obećali su i potom privremeno ukinuli naknade za podizanje novca s bankomata.
 
Hrvatska udruga banaka poručila je: „Zdravlje građana, zaposlenika i klijenata banaka u ovom trenutku je najvažnije te shodno tome banke, kao odgovorne institucije, više puta dnevno dezinficiraju prostore poslovnica, kao i mrežu bankomata“.

image
Bankomat u Dubrovniku redovito se dezinficira, stoji u bančinoj obavijesti
DV


Na nekim bankomatima u Dubrovniku nađe se i obavijest: „Poštovani klijenti, obavještavamo vas da se uređaj redovito dezinficira“. Tako i izgleda.
 
Čitatelj iz Stona poslao je fotografiju bankomata iz središta te općine. Ovaj, pak, izgleda kao da nikada nije vidio sredstvo za čišćenje, pa čitatelj skećre pozornost i vlasnicima bankomata i lokalnom stožeru civilne zaštite kako bi se trebali pobrinuti da se bankomat temeljito očisti radi zaštite zdravlja stanovnika Stona.
03. svibanj 2024 14:01