StoryEditorOCM
DubrovnikGRADONAČELNIK OBIŠAO

U 48 sati iskopana i asfaltirana cesta do studentskog doma, u četiri dana spojen na kanalizaciju - sve zbog korone

Piše DV
25. ožujka 2020. - 14:15
OBILAZAK STUDENTSKOG DOMA U DUBROVNIKU, NA RASPOLAGANJE BOLNICI ZA SMJEŠTAJ OBOLJELIH S BLAGIM SIMPTOMIMAGrad Dubrovnik
Radovi na novom studentskom domu, koji je predviđen kao sekundarni objekt za smještaj zaraženih koronavirusom, privode se kraju i uskoro će biti spreman za slučaj potrebe. Radove su danas obišli dubrovački gradonačelnik Mato Franković, njegova zamjenica Orlanda Tokić i ravnatelja Studentskog centra Marko Potrebica.
 
U suradnji Sveučilišta u Dubrovniku, Studentskog centra, Vodovoda, Libertasa, Sanitata, JVP Dubrovački vatrogasci, građevinskih tvrtki i agencija za čišćenje, te sugrađana volontera, prostor studentskog doma osposobljen je za prihvat većeg broja zaraženih.
 
Kako su priopćili iz gradske uprave, učinjeni su dodatni napori svih sudionika kako bi se radovi čim prije završili te je tako u 48 sati iskopana, trasirana i asfaltirana pristupna cesta ulaza studentskog doma, a za samo četiri dana dom je spojen na kanalizaciju. Ujedno su, brzom reakcijom tvrtki za čišćenje s područja Dubrovnika i sugrađana volontera, unutarnji prostori očišćeni i pripremljeni za prihvat korisnika.
 
Ovaj prostor bit će na raspolaganju za smještaj bolesnika s blagim simptomima i onih koji moraju biti u samoizolaciji, a nemaju gdje, poručeno je.

Vodovod Dubrovnik oglasio se priopćenjem kako su postavili 115 metara vodoopskrbnog cjevovoda do zgrade budućeg studentskog doma u suradnji s drugim izvođačima radova. I oni naglašavaju kako je cjelokupna akcija odrađena u svega četiri dana, od čega su djelatnici Vodovoda svoj dio posla odradili u dva dana.

„Ovi radovi su bili nužni kako bi projekt Studentskog doma mogao biti uspješno završen, a sam dom otvoriti vrata u što kraćem roku ukoliko za tim bude potrebe. Stoga smo i radili dan i noć u dvije smjene. Danas ćemo još ispitati cijev te u narednih dan-dva dovršiti izradu priključaka“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te zahvalio djelatnicima Vodovoda na velikom trudu i naporu kojeg su uložili, posebice jer se sve odvija u okruženju zdravstvene krize.

„Živimo i radimo u zahtjevnim vremenima, ali usprkos tome voda i dalje mora teći. Vodovod je tu da osigura da svi naši sugrađani, a posebice oni potrebiti imaju sigurnu opskrbu pitkom vodom. Zato su naši djelatnici i dalje na terenu, zato i dalje nastavljamo s investicijama“ – naglasio je Matušić te dodao kako Vodovod u drugoj fazi ovih radova planira novopostavljenu cijev od nodularnog lijeva spojiti s cjevovodom na Ulici Iva Vojnovića, čime će za dodatno poboljšati uvjeti vodoopskrbe na ovom području.
26. travanj 2024 03:25