StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVČANI U NEDOUMICI

Trebamo li plaćati parking pred dubrovačkom bolnicom dok su Parking tim i dubrovačka bolnica na sudu? Evo što kaže pravni stručnjak

Piše dv
20. veljače 2023. - 15:03

Nakon što je riječki Parking tim poslao priopćenje da će unatoč odluci Opće bolnice Dubrovnik koja im je dala parking u zakup, i nakon 25. veljače nastaviti naplaćivati parking, ravnatelj bolnice, Marijo Bekić ostaje pri staroj odluci. – Obzirom da je sudski spor u tijeku ne mogu komentirati njihovo priopćenje, no mogu reći da i dalje ostajemo pri našoj odluci da se  od 25. veljače do natječaja za novog zakupca i njegova odabira, pred bolnicom neće naplaćivati parking – kratko nam je kazao Bekić.

image

Ravnatelj OB Dubrovnik  dr.Mario Bekić

Tonci Plazibat/Cropix

Podsjetimo tvrtka Parking tim dobila je u zakup bolničko parkiralište 29. lipnja 2015. godine, a ugovor je OB Dubrovnik raskinula 19. siječnja 2023. sa otkaznim rokom od 30 dana, no riječka tvrtka i dalje je upravljala njime. Riječani  naime tvrde da kao dosadašnji zakupci imaju prednost pri sklapanju novog ugovora, dok iz dubrovačke bolnice žele novi natječaj, pa je ovaj slučaj završio na sudu.

image

Automat za plaćanje parkinga prekriven je vrećom za smeće

Mrk/

Slučaj jest kompliciran, ali građanima je jedino važno trebaju li ili ne trebaju plaćati parkiranje pred bolnicom? Pravni stručnjak s kojim smo o tome razgovarali tvrdi da građani ne trebaju plaćati parking. – Tko će dobiti ovaj spor, u ovo trenutku je nebitno. Bitna je činjenica da je ugovor o zakupu raskinut, i u ovom, nazovimo to ‘zrakopraznom‘ prostoru, do okončanja spora ili novog natječaja i odabira zakupca, nitko nema pravo naplaćivati parking – kaže nam naš sugovornik.

 

30. travanj 2024 00:51