StoryEditorOCM
DubrovnikNEMA GA SVIJET!

Tko se može pohvaliti ovakvim poštarom? Naš Željko nije nas zaboravio ni ove godine, opet nas je oduševio svojim božićnim čestitkama

Piše B.L.
19. prosinca 2023. - 14:55

Unatrag par godina, baš nekako u adventsko doba, redakciju Dubrovačkog obaspe ‘kiša‘ ručno ispisanih božićnih čestitki. Autor i pokretač ove divne i može se reći već tradicionalne geste naš je i vaš poštar Željko Rančić.

Ne samo da nas se sjeti, nego nas svake godine iznova oduševi. Svaka čestitka je ručno ispisana, dakle, trebalo je posvetiti vrijeme i silne želje prenijeti na papir. Ovo je važnije nego bilo koja prioritetna ili preporučena pošiljka. Posebno u ovo doba kad smo svi manje-više za ekranima, kad se mnogi ne sjećaju kad su sjeli i nekome rukom napisali i poslali čestitku, kad teško odvajamo par minuta za nešto tako ‘nevažno‘ a itekako važno. 

image
Ahmet Kalajdžić

U ovim hektičnim vremenima svi nekamo žurimo, trčimo, letimo, a tako brzo zaboravimo da je potrebna sitnica, mali znak pažnje da izazove gomilu pozitivnih reakcija i da u ljudima probudi ljudskost.

Uostalom, tko se može pohvaliti ovakvim poštarom, poštarom koji ne donosi samo pisma, račune, pozive za ono ili ono, pakete, nego hrpe čiste pozitive? Lijepo je vidjeti da ovo božićno vrijeme još uvijek budi ono najbolje u ljudima.

image
Ahmet Kalajdžić

Ovako drag, nasmijan i susretljiv, Željko je bio idealan sugovornik naše rubrike Na radnom mjestu, a više možete pročitati OVDJE.

Našem dragom Željku želimo sretne predstojeće feste, obilje zdravlja, zadovoljstva u poslu, puno uspješno isporučenih pošiljki i što manje stresa! Živio nam!

03. svibanj 2024 01:30