StoryEditorOCM
DubrovnikČEKA SE

Tko će naslijediti Nikolinu Soko? Još se ne zna tko će biti nova ravnateljica Osnovne škole Lapad, ali procurila su neka imena...

Piše D.M.Ladašić
6. listopada 2023. - 18:43

Osnovna škola Lapad raspisala je natječaj za novu ravnateljicu/ravnatelja, a rok za podnošenje zahtjeva trajao je do 28. rujna.

Natječaj za imenovanje čelne osobe Osnovne škole Lapad raspisan je za mandat od pet godina, a osim svih uvjeta koje kandidati trebaju zadovoljiti i koji su navedeni na stranici škole, zainteresirani moraju dostaviti i svoj program rada.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od četrdeset i pet dana od dana isteka roka za podnošenje prijava, što znači da će se sve službeno znati 13. studenog.

Prema neslužbenim informacijama, dosadašnja ravnateljica Nikolina Soko nije se prijavila na natječaj. Nije željela komentirati naša pitanja i uputila nas je na Školski odbor.  Na natječaj se navodno javilo četvero kandidata, govori se u kuloarima.

Neslužbeno doznajemo kako su dvije najbolje ocijenjene kandidatkinje trenutna ravnateljica Učeničkog doma Dubrovnik Sandra Merdžan koja je inače u OŠ Lapad predavala Hrvatski jezik, a druga kandidatkinja je Željana Pavlović koja u navedenoj školi predaje Matematiku. 

Iz Grada Dubrovnika uputili su nas na istu ‘adresu‘:

- Sukladno Statutu škole i Zakonu, natječaj za imenovanje ravnatelja škole raspisuje Školski odbor, stoga vas za tražene informacije možemo uputiti na njih - odgovorili su. Predsjednica školskog odbora je knjižničarka škole Tea Kompar Jerković do koje, usprkos pozivima na telefone škole i porukama, nismo uspjeli doći.

24. lipanj 2024 14:43