StoryEditorOCM
DubrovnikNa natječaj stigle četiri kandidature

Veliko iznenađenje: Županov glasnogovornik u utrci za ravnatelja Doma za starije i nemoćne Dubrovnik?

Piše DV
6. siječnja 2023. - 12:41

Četiri prijave stigle su na natječaj za izbor nove ravnateljice ili ravnatelja Doma za starije i nemoćne Dubrovnik raspisan 9. studenog ove godine.

U ponedjeljak istječe rok za izbor nove čelne osobe ove ustanove u socijalnoj skrbi, a za mjesto ravnatelja osim aktualne ravnateljice Marine Sambrailo, konkurira još i Ivica Puljić, u Uredu dubrovačko-neretvanskog župana zadužen za medije. Prijave su poslale i aktualna direktorica dubrovačkog Cinestara Laura Zoranić te Dolores Di Ceglie.

S kandidatima su obavljeni intervjui, a prema novim izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi, pravo na kandidaturu imale su i osobe bez, ranije obveznih, pet godina staža u socijalnoj skrbi.

Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne pod predsjedanjem dr. Katarine Doršner tako će sljedećeg tjedna najvjerojatnije odlučiti hoće li Dom nastaviti voditi Marina Sambrailo, u posljednje vrijeme spominjana zbog nepravilnosti u radu ustanove koju je utvrdio i Državni inspektorat, ili će od nje dužnost preuzeti netko od preostalih troje kandidata.

Tko god bude odabran, pred njim je zahtjevna zadaća skrbi o posebno osjetljivoj kategoriji stanovništva.

 

28. travanj 2024 08:51