StoryEditorOCM
DubrovnikOdobrile Hrvatske ceste

Teška mehanizacija kod dječjeg igrališta, na magistrali semafori, što se to radi na Konalu?

Piše DV
11. studenog 2021. - 14:57

Privremeni režim prometa koji na magistrali iznad Konala reguliraju semafori izaziva i gužve i pitanja zašto teška mehanizacija danima grmi preko puta dječjeg igrališta, tukući po stijenama tik do asfaltnog sloja JTC.

image
Radove ispod magistrale prati regulacija prometa semaforima
Tonći Plazibat/Cropix

Iz Grada Dubrovnika kažu kako nemaju veze s investicijom privatnog ulagača, već preusmjeravaju na odgovorne koji su radove odobrili:

- Predmetni radovi izvode se u zemljišnom pojasu državne ceste D8 kojim upravljaju Hrvatske ceste d.o.o. , a na temelju suglasnosti Hrvatskih cesta, koju je Udruga Kono 56 ishodila za izvođenje navedenih radova.  Za sve dodatne informacije molimo da se obratite Hrvatskim cestama. - vele iz gradske uprave.

image
Radove ispod magistrale prati regulacija prometa semaforima
Tonći Plazibat/Cropix

S preporučene adrese stigao je brz odgovor:

- Hrvatske ceste su izdale suglasnost za izvođenje radova na izradi kolnog prilaza i parkirališta sukladno dostavljenoj projektnoj dokumentaciji do 18. prosinca 2021. godine.  Obveza investitora, Udruga Kono 56, je ishođenje svih ostalih suglasnosti javno pravnih tijela sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske – poručuju iz Hrvatskih cesta i pojašnjavaju kako se privatni parkinzi mogu graditi u pojasu D8:

-Prilazi i priključci na javnu cestu mogu se izvesti sukladno zakonskoj regulativi uz dostavu odgovarajuće projektne dokumentacije koja detaljno obrađuje isto. Za parkirališta na cestovnom zemljištu potrebno je sklopiti ugovor za korištenje cestovnog zemljišta sukladno Pravilniku o mjerilima za izračun naknade za korištenje cestovnog zemljišta i naknade za obavljanje pratećih djelatnosti – kažu 'cestari' i ponavljaju da radovi mogu trajati još oko 5 tjedana:

image
Radove ispod magistrale prati regulacija prometa semaforima
Tonći Plazibat/Cropix

- Radovi se mogu izvoditi do 18. prosinca 2021., a regulacija prometa semaforima bit će uklonjena čim nadležne službe utvrde da ne postoji potencijalna ugroza prometa s obzirom na blizinu državne ceste. Investitor radova je upozoren na nastali problem gužvi te je izdan nalog za ručnu regulaciju prometa u vrijeme vršnog opterećenja ili kad predviđeni vremenski planovi rada semafora ne budu odgovarajući za prometno opterećenje koje se može nepredviđeno pojaviti u pojedinom razdoblju - odgovorili su iz Hrvatskih cesta na temu investicije Udruge Kono 56.

02. svibanj 2024 16:37