StoryEditorOCM
DubrovnikPOGNOZA

Temperatura mora prešla 18 stupnjeva, sredinom idućeg tjedna opet će nas ‘oprati‘ šporka kiša

Piše M. R. K.
6. travnja 2024. - 18:55

Sunčano i toplo vrijme uz slab poslijepodnevni maestral s gotovo ljetnim temeraturama nastavit će se i sutra. U nedjelju će također biti sunčano i iznimno toplo, najavljuju prognostičat DHMZ-a s jutarnjim temperaturama  zraka oko 14 stupnjeva, a dnevne oko 25.

Za one koji ne mogu dočekati početak sezone kupanja, podaci koji stižu s dubrovačke plutača s osjetnikom za temperaturu mora DHMZ-a pokazuju kako je temperatura mora danas poslijepodne dosegnula 18,1 stupanj pa će uskoro biti ugodna za kupanje i onima koji nisu tako hrabri.

Naoblačenje sa zapada uz malu vjerojatnost za pokoji pljusak i grmljavinu očekuje se tek sredinom idućega tjedna, a tada ponovo trebamo očekivati kišu punu saharskoga pijeska. Prolaz oslabljene fronte pratit će i manji pad temperature zraka koje će za tri do pet stupnjeva biti niže od današnjih.

Duboka ciklona stacionira nad Atlantikom zapadno od Irske i prostire se do Sredozemnog mora. Nalazimo se na prednjoj strani ciklone, a visinsko strujanje je jugozapadno i nastavlja se pritjecanje toplog i suhog saharskog zraka.

02. svibanj 2024 07:33