StoryEditorOCM
DubrovnikNACIONALNI DAN

Svi su uspješno završili utrku koja skreće pozornost na neprihvatljivost nasilja i nasilničkog ponašanja

Piše DV
22. rujna 2022. - 16:03

Na Lokrumu je danas održana promotivna cross utrka za učenike srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Utrka je dio javne kampanje sa svrhom podizanja svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja u sklopu projekta Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji.

Najbrži su bili Vlaho Novak i Mihael Miloslavić, a trećeplasirani je Nikola Lipanović. U utrci je sudjelovalo oko 60 učenika srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije i svi su uspješno završili utrku.

U okviru projekta Josipov dom kontinuirano se radi na podizanju svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja i nasilničkog ponašanja, a današnja utrka organizirana je upravo na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Organizatori ističu izvrsnu suradnju s ravnateljima i profesorima srednjih škola, te zahvaljuju učenicima na sudjelovanju u utrci.

Dubrovačko-neretvanska županija nositelj je projekta "Josipov dom" koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Partner na projektu je Caritas Dubrovačke biskupije. Projektom je osigurano više od 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava za uspostavu sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji. Provedba projekta uključuje kampanju, rekonstrukciju i opremanje objekta koji će služiti kao sklonište za žrtve nasilja te edukacije stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja.

26. travanj 2024 13:44