StoryEditorOCM
DubrovnikSINDIKAT POLICIJE PU DUBROVAČKO-NERETVANSKE

Svaki pojedinac odlučuje hoće li se testirati ili otvoriti bolovanje, a ako naše kolege zbog covid potvrda budu imali problema, stat ćemo uz njih

Piše Ahmet Kalajdžić
16. studenog 2021. - 17:20

Kako su od ovog utorka svim zaposlenicima državnih i javnih službi nužne i covid - potvrde za obavljanje radnih zadataka, od sindikalnog smo povjerenika policije pokušali doznati podatke o stanju među zaposlenicima najjužnije hrvatske policijske uprave i provjeriti glasine o tome da je dio policijskih službenika odbio testiranje i otvorio bolovanje.

- Nemamo podatke o eventualnom odlasku na bolovanje zbog necijepljenja protiv korone. Naime, jutros su kolege uredno došle na posao s odgovarajućom potvrdom o cijepljenju ili obavljenom testiranju. Nemam nikakvu drugu informaciju po ovom pitanju, a kao sindikat ne smijemo zadirati u ljudska prava zaposlenika MUP-a. No, ovo što radi Policijska uprava nije ni ustavno niti zakonito, a ako naše kolege zbog potvrda budu imale problema, kao sindikat ćemo stati uz njih i prije nego problem eskalira - rekao nam je glavni povjerenik Sindikata policije Hrvatske za PU dubrovačko- neretvansku Zoran Bobić i dodao:

-Nismo antivakseri, ali jesmo za to da svaki pojedinac osobno, prema svojoj savjesti i osobnom izboru, odlučuje o svojoj sudbini. Očekujemo da liječnici u zakonskom roku od tri dana pošalju doznake o ev. otvorenju bolovanja, tako da ćemo tada znati konkretnije podatke.

Inače, glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko- neretvanske Andrijana Biskup za medije je potvrdila kako su imali svega nekoliko slučajeva zaposlenika:

-U tri ustrojstvene jedinice (Postaje granične policije Gruda i Metković te Policijska postaja Ston) tijekom današnjeg dana ukupno je pet policijskih službenica i službenika dostavilo obavijest o privremenoj nesposobnosti za rad, što ne odstupa od uobičajenog dnevnog prosjeka i ni na koji način ne predstavlja opterećenje za rad ove Policijske uprave, niti će utjecati na usluge koje službe ove Policijske uprave pružaju građanima u ostvarivanju njihovih prava - tvrdi Biskup.

26. travanj 2024 04:22