StoryEditorOCM
Dubrovnikmentalno zdravlje

Sutra prijepodne na placu i čašicu razgovora u Kafiću Crvenog križa!

Piše DV
13. listopada 2023. - 14:57

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik priključuje se obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja s porukom: Uklonimo stigmu, razgovarajmo o mentalnom zdravlju! 

Svake godine se 10. listopada diljem svijeta obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja, a ovogodišnji slogan je „Mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo“. Premda se u posljednje vrijeme sve otvorenije govori o mentalnom zdravlju, i dalje se veliki broj osoba suočava s raznim izazovima u ostvarivanju prava na zaštitu mentalnog zdravlja. Jedan od glavnih razloga tome je velika prisutnost predrasuda u društvu koje priječe traženje potrebne podrške, poručuju iz Crvenog križa.

Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) se stoga ove godine posebice fokusirala na uklanjanje stigme vezane uz teškoće mentalnog zdravlja. Kako bi se pridružili podizanju svijesti o važnosti mentalnog zdravlja i obilježili ovaj dan, organiziraju “Kafić Crvenoga križa” u koji su svi pozvani.

S članovima tima za psihosocijalnu podršku svatko će moći porazgovarati uz kavu i čaj u Dubrovniku,  u subotu 14. listopada, od 10 do 12  sati, u parku Luja Šoletića.

30. travanj 2024 08:16