StoryEditorOCM

Sto tisuća kuna za nabavku linije za proizvodnju satnih osnova od prirodnog voska

Piše DV
20. prosinca 2022. - 15:23

Župan Nikola Dobroslavić i predsjednik Pčelarske udruge Rusmarin iz Župe dubrovačke Mato Kristović potpisali su danas ugovor o sufinanciranju nabave Linije za proizvodnju satnih osnova od prirodnog voska, a sve s ciljem unaprjeđenja poljoprivredno-pčelarske proizvodnje Dubrovačko-neretvanske županije.

“Županija prati rad pčelara i pomaže im, kao primjerice u dobivanju oznake za dalmatinski med koja je u završnoj fazi i sada očekujemo dovoljne količine meda koje će se plasirati na tržište pod tom oznakom. Dio pčelara je koristio potpore i sredstva iz programa Dubrovačko-neretvanske županije, a inicijativa pčelarske udruge Rusmarin iz Župe dubrovačke za nabavku stroja je izuzetno dobra i kupnju tog stroja, koji će biti od koristi svim pčelarima iz cijele županije,  Županija će sufinancirati sa 100 tisuća kuna“,  istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Ovom je prigodom, ispred svih pčelarskih udruga, predsjednik Županijske udruge pčelara Vlaho Komparak istaknuo dobru suradnju s Dubrovačko-neretvanskom županijom te napomenuo da su protekle godine za pčelare bile teške jer oni rade tzv. tvornici pod vedrim nebom u kojoj, bez obzira na uloženo znanje i trud, rezultat može izostati. „Stroj koji nabavljamo je esencijalan za proizvodnju u pčelarstvu i značajno će olakšati pčelarima iz Dubrovačko-neretvanske županije. Zahvaljujući Pelješkom mostu nema više problema s prelaskom granice, pa će sve prednosti sada moći koristiti i pčelari iz doline Neretve“ – naglasio je Vlaho Komparak.

Ugovor je sklopljen uz suglasnost svih pčelarskih udruga na području Dubrovačko-neretvanske županije – Županijske pčelarske udruge, Pčelarskih udruga “Nada”–Konavle – Gruda, „Dubrovačko primorje” – Majkovi, “Vrijesak“ – Pelješac, “Kadulja ” – Metković, “Mandarina” – Opuzen i “Planika” – Ploče.

04. svibanj 2024 03:35