StoryEditorOCM
DubrovnikIZ LIBERTASA POJAŠNJAVAJU

Što su ‘ultra light kartice‘, gdje se mogu kupiti i kada će se u Libertasovim autobusima moći plaćati bankovnim karticama?

Piše Anđelka Kelava
4. siječnja 2023. - 15:40

Kod korisnika usluge javnog prijevoza uvođenje novog sustava naplate u Libertasovim autobusima izazvalo je dosta  nedoumica.Tragom njihovih upita u javnom gradskom autoprijevozniku raspitali smo se o mogućnostima korištenja novog medija takozvane ‘ultra light kartice‘. 

Naime, ta kartica se može kupiti gotovinom ili bankovnim karticama na kioscima, autobusnom kolodvoru i prodajnim mjestima Libertasa. ‘Čipirana‘ je i koristi se očitavanjem kod ulaska u autobus, s tim da korisnicima usluge ostaje i mogućnost plaćanja gotovinom kod vozača. 

Upravo zbog gužvi tijekom ljeta kada putnici moraju u redu čekati ulazak u autobus dok drugi kupe kartu kod vozača, postavlja se pitanje kada će se u Libertasovim autobusima moći plaćati i bankovnim karticama. Iz gradskog prijevoznika odgovaraju kako se na tom sustavu radi te će se u idućim koracima osigurati nužna programska i tehnička rješenja (program i uređaj za očitavanje karitica). U Libertasu se nadaju  kako će  taj sustav biti u funkciji tijekom ove godine. 

Nakon uvođenja eura pitali smo u Libertasu kako se njihovi vozači snalaze s naplatom u autobusima:  

-Do danas kolege vozači uspješno su obavljali i obavljaju prodaju karata.Prethodno uvođenju eura, izvršene su programske prilagodbe, uvedeni su aplikativni alati koji u prodaji olakšavaju proces konverzije, odrađene su edukacija te su u više navrata davane upute, smjernice i pojašnjenja. Dodatno, pribavljena je dovoljna količine svih eurskih apoena, postoji mogućnost vozačima usitnjavanja većih apoena za one manje na više mjesta unutar društva. Ono što cijeli proces olakšava jest maksimalna susretljivost i proaktivni pristup naših vozača na čemu im zahvaljujemo. Ovom prilikom zahvalili bi se i korisnicima naših usluga na uviđavnosti u ovom, što se valuta tiče, prijelaznom periodu, i što u gotovo svim slučajevima pri kupnji karta pripreme sitan novac i točan ili što točniji iznos - odgovorili su iz Libertasa. 

03. svibanj 2024 02:54