StoryEditorOCM
DubrovnikPo ribu za objed

Smijete li ući na grušku peskariju bez covid potvrde? Nakon glasina i negodovanja sugrađana, pitali smo Sanitat o čemu je riječ, evo što su nam rekli

Piše Dv
16. studenog 2021. - 13:16

Nakon što nam se tijekom jutra obratilo nekoliko čitatelja koji su negodovali jer ih bez predočenja EU digitalne COVID potvrde nisu htjeli pustiti u prostore gruške peskarije, a s druge strane, neke nitko nije provjeravao (?!), provjerili smo o čemu je riječ. Donosimo odgovor i pojašnjenje Sanitata:

- Sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika i trgovačkih društava i ustanova donesenu od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dana 12. studenog, potrebno je predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju i odnosi se na sve zaposlenike i stranke koje dolaze i borave u službenim prostorijama navedenih institucija. Do dostave detaljnijih uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za ulazak i boravak na prostoru Ribarnice Gruž potrebno je predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju, naveli su iz Sanitata.

Dakle, ukoliko ubuduće želite poći po ribu za objed, obavezno ponesite covid potvrdu!

06. svibanj 2024 08:55