StoryEditorOCM
DubrovnikŠTO BI BILO KAD BI BILO

Smije li Ceca zapjevati na Stradunu? Pitali smo dubrovačku gradsku upravu bi li po uzoru na Pulu i Rijeku zabranila koncert turbofolka i je li dosad bilo zabrana

Piše Dv
28. veljače 2023. - 11:49

Nakon što su gradovi Pula i Osijek otkazali turbofolk koncert koji je trebao biti održan krajem  ožujka, što je diglo prilično veliku prašinu u cijeloj Hrvatskoj, pitali smo neke dubrovačke glazbenike što misle o otkazivanju koncerta a pitali smo i gradsku upravu kakav je stav Grada Dubrovnika oko održavanja koncerata turbofolk glazbe u Dubrovniku i u gradskim te privatnim prostorima, te je li u mandatu aktualnog gradonačelnika Mata Frankovića bilo zabrana nastupa i kojih izvođača?

- Grad Dubrovnik neće dozvoliti izvođenje koncerata turbofolk izvođača na javnim površinama Grada Dubrovnika i u javnim prostorima kojima upravlja Grad Dubrovnik. S druge strane, Grad se ne može i neće miješati u izvođenje glazbe u privatnim prostorima ili u prostorima koji su u najmu, a u vlasništvu su Grada Dubrovnika. Na njihovim je korisnicima da odluče žele li ili ne puštati ili slušati tu vrstu glazbe. Nije bilo zabrana nastupa, niti smo se susretali s takvim zahtjevima, odgovorili su iz Grada Dubrovnika.

25. travanj 2024 04:19