StoryEditorOCM
DubrovnikOŠ ‘MONTOVJERNA‘ |

ŠKOLSKI ODBOR ODLUČIO Nova ravnateljica je profesorica povijesti Lucija Vujica

Piše dv
28. prosinca 2020. - 14:22
Nova ravnateljica Osnovne škole ‘Montovjerna’ je profesorica povijesti Lucija Vujica, jednoglasna je odluka Školskog odbora te škole. Na natječaj za izbor ravnatelja uz Vujicu se prijavila i dosadašnja ravnateljica Snježana Vlahinić koja je eliminirana iz natječajnog postupka zbog nepotpune dokumentacije, kaže nam predsjednica Školskog odbora Olga Muratti.

- Vijeće učitelja, radnika škole i vijeće roditelja tajno se izjašnjavalo o izboru i sva tri vijeća ogromnom većinom su podržali kandidatkinju Vujicu. Imali su mogućnost glasati tajno za i protiv. Dobila sam od osnivača uputu da prihvatimo volju zaposlenika i roditelja OŠ ‘Montovjerna’. Podržali smo taj prijedlog i jednoglasno donijeli odluku o izboru prof. Vujice za ravnateljicu škole – pojasnila je Muratti i naglasila kako joj je drago što je podržana volja zaposlenika i roditelja jer ‘na kraju krajeva taj ravnatelj će surađivati s roditeljima i učiteljima’.

Odluka Odbora upućena je resornom ministarstvu i ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu koji bi se trebao očitovati kroz dva tjedna nakon čega bi odluka Odbora trebala postati važeća a profesorica Lucija Vujica i službeno postati nova ravnateljica OŠ Montovjerna.
03. svibanj 2024 20:49