StoryEditorOCM
DubrovnikDNO DNA!

Sjednica Županijske skupštine krenula naopako! Teo Andrić poručio Ivu Karamatiću s govornice: Kretenu!

Piše Silvia Rudinović
13. prosinca 2023. - 12:33

Sjednica Županijske skupštine dubrovačko-neretvanske županije krenula je ružnim uvredama među vijećnicima HDZ-a i SDP-a. Nakon što je predsjednika Skupštine, Terezina Orlić priopćila kako je Skupština prešla samo na digitalni oblik podjele materijala točaka dnevnoga reda, na što je reagirao vijećnik SDP-a Ivo Karamatić. Tvrdi da na svojoj adresi nema dovoljno dobar mrežni signal te traži da mu se materijali i dalje šalju na kućnu adresu u papirnatom obliku, jer su mu povrijeđena vijećnika prava.

Na to mu je predsjednica Skupštine odgovorila kako je provjerom utvrđeno da je njegovo prebivalište prekriveno 4G mrežom i uputila da se ovrati HAKOM-u.

image

Dubrovnik, 131223 Redovna sjednica Skupstine Dubrovacko-neretvanske zupanije. Na fotografiji: Ivo Karamatic. Foto: Bozo Radic/CROPIX

Bozo Radic/Cropix

Na to se za riječ javio Teo Andrić (HDZ) koji je Karamatići preporučio da se ‘malo pomakne‘.

- Možda, ako nemate u toj sekundi, u tom vašem kantunu, malo se mrdnite tri, četriti metra udesno. Možda će vam uhvatiti internet - poručio je Andrić.

U jednom trenutku se s govorinice čulo kako Andrić kaže: "Kretenu!" i ustvrdio da mu je vijećnik Karamatić iz vijećničke klupe poručio da je "glup čovjek". 

- Istjerajte ga vanka, neće on meni govoriti da sam glup čovjek! Pazi malo, znaš! - rekao je Andrić i zaključio: "Gospodine Karamatiću, kako vi, tako ja!".

Vijećnicima su izrečene opomene, a Ivo Karamatić se ispričao Teu Andriću. Andrić je prihvatio ispriku i sam se ispričao vijećniku Karamatiću te svim vijećnicima.

image

Dubrovnik, 131223 Redovna sjednica Skupstine Dubrovacko-neretvanske zupanije. Foto: Bozo Radic/CROPIX

Bozo Radic/Cropix

- Grad Ploče sa širokopojasnim internetom ima otprilike koliko župan s donošenjem odluka u američkom Kongresu - rekao je Karamatić odgovarajući na izjave u kojima ga se upućuje da se za probleme s mrežom obrati lokalnoj vlasti.

Marko Giljača (Srđ je Grad) upozorio je kako red na sjednici treba voditi predsjednica Županijske skupštine te da ona u ovom slučaju nije reagirala ‘na ispravan način niti je ispunila tu svoju zadaću.

image

Dubrovnik, 131223 Redovna sjednica Skupstine Dubrovacko-neretvanske zupanije. Foto: Bozo Radic/CROPIX

Bozo Radic/Cropix

12:55 Predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić sazvala je stanku na prijedlog vijećnika Marka Giljače (Srđ je Grad). Kako je iznio Giljača, Poslovnik oko kojega se vodi raprava gotovo čitav prvi sat sjednice, nije usvojen jednoglasno ni sa svim glasovima ZA. Srđevac kaže kako je pogledao snimku i utvrdio da je jedan vijećnik HNS-a bio protiv, da je utvrđena pogreška pri glasovanju i postavlja pitanje statutarnosti Poslovnika. Upozorio je predsjednicu na moguće posljedice za sve donesene odluke ukoliko se prethodno ne utvrdi je li Poslovnik donesen prema pravilima. 

 

27. travanj 2024 07:39