StoryEditorOCM
DubrovnikPANIKA UZELA MAHA |

SCENE IZ ITALIJE I U DUBROVNIKU? Građani prazne police u trgovinama

Piše tportal.hr
25. veljače 2020. - 18:46
Iz trgovačkih lanaca Konzum i Spar u utorak su kazali da bilježe veći promet, što se može povezati s pojavom koronavirusa u Hrvatskoj i okolnim zemljama, dok iz Lidla poručuju da nisu zamjetili porast prodaje osnovnih namirnica:
'Unatrag nekoliko dana bilježimo povećanje prometa te pojačanu poslovnu aktivnost u svim prodavaonicama kao i u Konzumovoj internet prodavaonici. Unatoč povećanoj potražnji, imamo adekvatne zalihe svih artikala te su naše prodavaonice i skladišta dobro opremljeni', odgovorili su iz Konzuma na upit je li zbog pojave koronavirusa zabilježen rast prometa, piše tportal.hr.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti obratila se javnosti: Nema novih oboljelih, 14 osoba je u izolaciji, nalazi navečer
Kako ističu iz tog trgovačkog lanca, poduzimaju sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama te naputcima Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Svjetske zdravstvene organizacije. 'Provodimo pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima te smo pripremili i edukacijsku uputu za sve naše zaposlenike', istaknuli su iz Konzuma.

Iz Spara Hrvatska su također odgovorili da je zabilježen veći promet u njihovim prodavaonicama.
'Zabilježen je veći promet u našim prodavaonicama te se brinemo da imamo dovoljno količina potrebne robe za naše kupce. Pratimo najnovije informacije te smo u kontaktu s nadležnim institucijama i slijedimo sve upute kako bi osigurali maksimalnu zaštitu za svoje zaposlenike i za kupce', stoji u odgovoru Spara.

Međutim, iz trgovačkog lanca Lidl Hrvatska odgovorili su da nisu primjetili porast prodaje osnovnih namirnica. 'Lidl Hrvatska nije primijetio porast prodaje osnovnih namirnica', stoji u odgovoru iz Lidla.
Iz Kauflanda su, pak, odgovorili kako ne daju podatke o prodaji svojih proizvoda.

Dukat bilježi veće narudžbe trajnih proizvoda

Iz mljekarske industrije Dukat rekli su da od jučer primaju povećane narudžbe trgovačkih lanaca za trajne proizvode i proizvode s užim rokom trajanja - primarno trajnog mlijeka, vrhnja za kuhanje, maslaca i topljenih sireva. Dukat je spreman odgovoriti na očekivan porast potražnje, kažu u toj kompaniji, a piše tportal.hr.
27. travanj 2024 06:28