StoryEditorOCM
DubrovnikSjednica gradskog vijeća

Sanitat nabavlja novo vozilo Pauk, parcipativno budžetiranje dobilo potporu

Piše D.V.
19. ožujka 2024. - 14:29

Gradsko vijeće raspravlja o objedninjene dvije točke vezane uz nabavu novog vozila Pauk i trećeg električnog vozila za opskrbu povijesne jezgre.

Na upit vijećnice SDP-a Anite Bonačić Obradović (SDP) je li se vozila moglo nabaviti putem EU fondova direktorica Sanitata Klaudija Barčot pojasnila je da se radi o dva drugačija vozila i različitim ponudama leasinga, te da momentalno nema linije za financiranje EU fondova za javne tvrtke, no kad se pojave, Sanitat se može javiti naknadno za povrat sredstava.

Barčot je najavila da će vozila biti isporučena do sezone.

Vijećnici su na kraju podržali i nabavu novog vozila Pauk i elektro-vučnih vozila za opskrbu Grada.

U raspravi o preijedlogu odluke o provedbi Participativnog budžetiranja za Grad Dubrovnik Petra Marčinko (SJG) kazala je kako bi možda trebalo ovaj projekt preimenovati s obzirom na poteškoće pri izgovaranju. Istaknula je kako su srđevci od početka podupirali ovaj projekt koji je pridonio sudjelovanju građana u kreiranju proračuna:.

“Projekt je pridonio povjerenju između građana, javne uprave i vlasti i svih nas vježbaju kako bi bili odgovorni prema građanima. Mislim da je bitno prije novog ciklusa radionica da ukratko izvijestimo javnost što je postignuto i što se ostvarilo jer već od građana dobivamo informacije kako su neki projekti neizvedivi, kao podzemni spremnici za otpad pokraj katedrale. Povjerenstvo ih je odobrilo, ali se sad ispostavlja da se to ne može. Bitno je da o tome informiramo građane - kazala je Marčinko prije usvajanja odluke..

27. travanj 2024 08:51