StoryEditorOCM
DubrovnikČESTITAMO

S prestižnog natjecanje EuroSkills medalju izvrsnosti donosi Marijana Đuka

Piše dv
10. rujna 2023. - 18:31

Euroskills Gdańsk 2023. osmo je izdanje najvećeg natjecanja u Europi vezanog za strukovno obrazovanje i razvoj vještina. Natjecanje se održava svake dvije godine u organizaciji WorldSkills Europe gdje se okupljaju stotine mladih stručnjaka iz zemalja diljem Europe koji se natječu za priliku da postanu najbolji u Europi u odabranoj vještini. Natjecatelji EuroSkills-a odabrani su nakon sudjelovanja u nacionalnim natjecanjima koja se održavaju u zemljama članicama WorldSkills Europe. Tijekom natjecanja natjecatelji demonstriraju svoje tehničke vještine pojedinačno i timski kako bi izvršili određene zadatke u određenim dijelovima natjecanja. Natjecatelji imaju zadatak u roku od tri dana odraditi testni projekt ili niz projekata u strogo određenom roku.

Ovogodišnje natjecanje EuroSkills održalo se u Gdańsku u Poljskoj na kojem je sudjelovalo gotovo 600 najtalentiranijih mladih stručnjaka iz 32 zemlje među kojima je bio i tim WorldSkills Croatia čiji su članovi: Anđela Brekalo u vještini Graphic Design Technology, Heribert Povh u vještini Restaurant Service, Marijana Đuka u vještini Hotel Reception, Tena Risek i Mateja Raljević u vještini Fashion Design and Technology, Donat Kačan i Leonardo Širač u vještini ICT Specialists, Anton Jeričević u vještini Architectural Stonemasonry, Filip Vidić u vještini Cooking, te Patrik Perčinić u disciplini IT Software Solutions for Business.

Učenica Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Marijana Đuka osvojila je medalju izvrsnosti u disciplini Hotel Reception uz mentorstvo nastavnice Amele Obad čime je pokazala svoju predanost postizanja standarda izvrsnosti na svjetskoj razini u svojoj profesiji.

Sljedeće EuroSkills natjecanje održat će se za dvije godine u Herningu u Danskoj.

03. svibanj 2024 11:46