StoryEditorOCM
DubrovnikJEDNI LJUTI, DRUGI TUŽNI

Roditelji se pitaju zašto su njihovi mališi uskraćeni za nastup na gradskoj Olimpijadi dječjih vrtića?! Iz Saveza športova stižu umirujuće vijesti

Piše Gabrijela Bijelić
23. svibnja 2023. - 20:46

Hoće li najmlađi Dubrovčani ove godine ostati uskraćeni za nastup na gradskoj Olimpijadi dječjih vrtića? Skupina zabrinutih mama obratila nam se nakon što je prošlog petka, 19. svibnja, na Korčuli održana županijska Olimpijada bez malenih natjecatelja iz Dubrovnika:

image

Dubrovački predškolci čekaju svoj termin

/Shutterstock

- S prošlim tjednom smo pozvani u vrtić, na roditeljski sastanak na kojem je bila upravo rasprava kad će se održati olimpijada. Donijela se odluka od Olimpijskog odbora da  zbog lošeg vremena neće biti održana. Međutim, kao što smo svi mogli pročitati na Vašem portalu, 19. Dječja olimpijada je održana 19. svibnja, a mi nismo u vrtićima grada Dubrovnika dobili niti jednu obavijest, osim da je odgođena do daljnjeg, te da se kao zamjena nudi druženje na otoku Lokrumu 27. svibnja. Mnoge rasprave su se povele s tetama u vrtićima, koje do dan  danas  ne znaju odgovor zašto je Olimpijada održana, a Dubrovčani nisu pozvani. Pitamo se po grupama na Faceu zašto su djeca zakinuta za ovaj događaj, te tko je odgovoran?  Ovo je događaj koji veseli svakog roditelja i njegovog mališana. Djeca su uskraćena za dosta događaja  u proteklom vremenu zbog Covida – 19. Mnoge  je roditelje ovo razljutilo, a djecu rastužilo – ističu nezadovoljne mame i dodaju kao im je žao što djeca iz vrtića  grada Dubrovnika nisu pošla na Olimpijadu, a bila su pripremljena za nju. Ljuti ih i što je ove godine smanjen broj kandidata natjecatelja:

- Zašto  već od malih nogu djeca moraju biti manje važna od kolega koji su dobili priliku  za natjecanje jer su pola stotinke brži ? - pitaju se mame i traže adekvatan odgovor zašto im djeca nisu sudjelovala na Olimpijadi i tko je za to odgovoran.

Za najmlađe sugrađane od suorganizatora stižu umirujuće vijesti. Na naš upit hoće li se i kad upriličiti propušteno, a djeci omiljeno natjecanje, predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović objašnjava:

image

Čelnik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović

Božo Radić /Cropix

- Mi smo imali zakazan datum za gradsku Olimpijadu dječjih vrtića sedam dana prije održavanja županijske Olimpijade na Korčuli, no kako je bilo kišovito vrijeme, otkazali smo događanje u dogovoru s ravnateljicom Dječjih vrtića Dubrovnik, a o svemu smo obavijestili i nadležni gradski odjel, te osobu odgovornu za organizaciju u Hrvatskom olimpijskom odboru. Budući da je županijska Olimpijada ranije dogovorena i termin se nije mogao pomicati, odlučili smo da ćemo u jednom skorom terminu organizirati za dubrovačke dječje vrtiće natjecanje u Gospinu polju ili na stadionu u Lapadu. Najvažnije je da bude sunčan dan, da se djeca i roditelji mogu opustiti i uživati u igrama i druženju – potvrdio je Kapović.

image

Ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Franica Lasić


 

Bozo Radic/Cropix

Ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Franica Lasić izjavila je kako u komunikaciji s roditeljima vrtićke djece nije bilo nikakvih problema:

- Roditelje smo pravovremeno informirali da je gradska olimpijada odgođena – poručila je ravnateljica Lasić. Slati djecu na županijsku Olimpijadu na Korčulu zapravo nije ni imalo smisla jer gradska Olimpijada kao natjecanje nižeg ranga ranije nije održana.

 

 

27. travanj 2024 11:38