StoryEditorOCM
DubrovnikNA REDU SU VIJEĆNICI |

REZERVAT LOKRUM DOBIVA RAVNATELJICU Nikolina Grković uživa jednoglasnu podršku Upravnog vijeća

Piše Dv
30. studenog 2020. - 12:41
Upravno vijeće JU Rezervat Lokrum dalo je jednoglasnu podršku Nikolini Grković. Prema mišljenju članova Vijeća, upravo je ona najbolji kandidat između svih koji su se javili na natječaj za ravnatelja ove ustanove. Inače, Grković je bila zaposlena u sektoru zaštite prirode od 2011., potom na poziciji čuvara prirode da bi kasnije prešla u Stručnu službu, a od travnja 2020. je bila na poziciji stručne voditeljice na Lokrumu.

Podsjetimo, na natječaj koji je bio raspisan od 2. rujna do 26. listopada, javilo se devet zainteresiranih za ovu funkciju. Početkom studenog otvorene su pristigle prijave te je tako utvrđeno kako jedna prijava nije imala potpunu dokumentaciju, a jedan kandidat je odustao pa je tako ostalo sedam kandidata. 

Posljedica je ovo razrješenja ravnatelja Ivice Grileca i to zbog nepravilnosti u javnoj nabavi za odvoz smeća s otoka. Na javno održanoj sjednici Upravnog vijeća ove ustanove 8. srpnja jednoglasno je Odboru za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Dubrovnika upućen prijedlog o Grilecovom razrješenju. Istovremeno je Vijeće Odboru za izbor i imenovanja predložilo imenovanje Nikoline Grković za vršiteljicu dužnosti ravnateljice JU Rezervat Lokrum, što je na sjednici Gradskog vijeća krajem srpnja i prihvaćeno te je Grilec razriješen dužnosti.

Neslužbeno, na natječaj su se javili: sadašnja v.d. ravnateljica Nikolina Grković, Vesna Peer, Marlena Ćukteraš, Mislav Bilić, Marijo Dominiković, Tihomir Raguž te Mato Klaić. Bilić i Ćukteraš su se javili na natječaj za isto radno mjesto i na prethodnom natječaju u travnju 2018. kad je za ravnatelja izabran Ivica Grilec. 

Upravno vijeće ove ustanove čine Zoran Obradović (predsjednik), Zlatko Begušić, Nikolina Korać, Emilio Puljizević i Mateo Kristović, a njihov prijedlog upućuje se Odboru za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Dubrovnika nakon čega će se prijedlog naći pred dubrovačkim gradskim vijećnicima na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.
27. travanj 2024 04:20