StoryEditorOCM
DubrovnikOAZA ZA GURMANE

Restoran "Ezza" u vlasništvu Edina Džeka otvorio svoja vrata

Piše Lorita Vierda
24. kolovoza 2021. - 20:26

Restoran Ezza na Pločama u vlasništvu nogometaša Inter Milana i kapetana nogometne reprezentacije BiH, Edina Džeka, nakon mjeseci truda i pripreme, večeras je otvorio svoja vrata. Džeko je Ezzu otvorio s partnerom i prijateljem Arminom Hadžićem, chefom i ugostiteljem koji je prije nekoliko godina proširio svoj sarajevski biznis i ispod loze na Pločama otvorio street wok bar Snogu. Ezza je otvoren na mjestu gdje je nekad poslovao japanski restoran Takenoko, a vijest o Džekovom novom poslovnom pothvatu proširila se gradom prije nekoliko mjeseci.

- Dubrovnik je mjesto gdje sam se uvijek osjećao kao kod kuće i gdje ljetujem sa svojom porodicom. Ovdje sam želio otvoriti restoran drugačiji od ostalih, za sve one koji vole Dubrovnik jednako kao i ja. Usput, imao sam sreću da upoznam Armina Hadžića, mog poslovnog partnera, koji dijeli istu strast prema izuzetnoj gastronomiji. Nakon mjeseci napornog rada i predanosti kako bi sve bilo savršeno, EZZA Steak & Cocktail Bar je zaživio. S ponosom objavljujemo da ćemo biti otvoreni svaki dan od 19 sati do ponoći. Ovo nije samo restoran, ovo je naš način da vas usrećimo- poručio je Džeko na svom FB profilu.

Ezza ima menu koncentriran na vrhunske cutove mesa, pripremljene na različite načine, što je zapravo ono što je u gastro ponudi Grada itekako nedostajalo. Ovaj svojevrsni steak house naoružan visokom estetikom i koktelima novo je mjesto za sve željne mesnih specijaliteta, a tek u mjesecima pred nama vidjet ćemo je li to ono što su Dubrovčani dugo čekali. Kako sad stvari stoje, za rezervaciju se treba potruditi.

Njegov partner Armin Hadžić i njegova lijepa supruga, manekenka Sarah Čerkez zajedno su s Džekom u cijelom projektu, a voditeljica restorana trebala bi biti upravo Sarah. Nakon Sarajevo Film Festivala gdje je zablistala na crvenom ćilimu, Sarah na Instagramu ne propušta objave novog restorana Ezza, ali i intimne trenutke koje u Dubrovniku provodi s obitelji. Prije nekoliko godina obitelj je postala veća za kćerkicu Nimru, a pao je i prvi poslovni potez-otvorenje street wok bara Snogu. Iako oboje rade na sve strane, Dubrovnik im je postao baza posebno nakon što im se u dubrovačkoj bolnici rodila kćer. Armin Hodžić je strastveni foodie ali i izučeni chef koji je prošao brojne restorane i kuharske škole kako bi bolje baratao ugostiteljskim biznisom kojim se bavi, pa će tako i Edinu Džeku biti desna ruka u novom hit mjestu za steakove i koktele.

18. travanj 2024 23:02