StoryEditorOCM
DubrovnikKOMUNALNA OBAVIJEST

Redari će provjeravati nosi li vaš pas brnjicu

Piše DV
2. veljače 2022. - 13:40
Pse se može izvoditi na javne površine ako su označeni mikročipom, na povodcu i pod nadzorom posjednikaJosip Moler/Cropix

Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika objavilo je obavijest za sve vlasnike kućnih ljubimaca. 

- U narednom periodu službenici Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika vršit će pojačan nadzor nad Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

- Naime, navedenom odlukom je, između ostalog, propisano da se pse može izvoditi na javne površine ako su označeni mikročipom, na povodcu i pod nadzorom posjednika, te je posjednik dužan sa sobom nositi pribor za čišćenje.

- Propisano je da je kućnim ljubimcima zabranjeno kretanje na dječjim igralištima, cvjetnjacima, neograđenim sportskim terenima, uređenim gradskim plažama, neograđenim dvorištima škola i vrtića, tržnicama, grobljima te na svim onim mjestima gdje postoji opasnost ugrožavanja zdravstveno-higijenske sigurnosti i zdravlja ljudi.

- Također, prilikom izvođenja psa na javne površine, isti moraju nositi brnjicu ako spadaju pod kategoriju 'opasan pas', a koja kategorija je definirana Pravilnikom o opasnim psima. Za sigurniji i ljepši Dubrovnik - zaključili su u obavijesti. 

09. svibanj 2024 08:19