StoryEditorOCM
DubrovnikRiblji petak

Red u Gružu za srđele bio je od rive do banka na Peskariji! Evo kolika im je cijena

Piše Ahmet Kalajdžić
15. ožujka 2024. - 12:00

Na peskariji u Gružu danas su kupci najviše kupovali srđele. Cijena te ribe za koju i ribari i sugrađani kažu kako je "i carska i sirotinjska", s cijenom koja je svima prihvatljiva i za koju ribari kažu da je to "jedina stara cijena", iznosila je samo 3 eura za kilogram! Zanimljivo, kolege nam javljaju da su u Splitu danas bile po 4 eura. Mnogi su u Gružu jutros kupovali i po 2 kilograma, a red kupaca protezao se sve od ulaza na peskariju do samog štanda! Oni koji su zaobilazili štand sa svježom srđelom kažu da je ne kupuju samo stoga što ju je problem očistiti te naglašavaju kako se na peskariji nudi usluga čiščenja svih vrsta ribe, ali ne i srđela:- Kad bi se i srđele čistile, garantirano bi je svi kupovali!- govore nam sugrađani.

image

Šipanci su uvijek imali izvrsnu ponudu

Ahmet Kalajdžić/

Inače, s ponudum su tradicionalno prednjačili Šipanci. Treba reći i da su kako cijene ostale ribe bile relativno prihvatljive, tako da se, ovisno o veličini, za cipol trebalo izdvojiti 8-10 €, za ovrate 20-30 €, a za ušate 8 €, dok je za brancin trebalo izdvojiti 20 €/kg. Panceta od tune zapadala je 25 €/kg, škampi 30-50 €, sanpjer odnosno kovač 20 €, a gambori 7 €. Ribari su nudili i ruibu na akciji tako da se za kilogram mačkica trebalo izdvojiti 6 €, a za 2 kg "samo" 10 €, a 2 kg plave ribe mogla su se kupiti i za sampo 3 eura!

image

Kupci su najviše tražili srđele

Ahmet Kalajdžić/

Iako su povodom blagdana svetoga Josipa ovog vikenda u Stonu, Malom Stonu i Brijesti "udarni" dani kamenica, na peskariji je samo jedan školjkar nudio kamenice koje su - treba li to naglasiti - vrlo brzo "planule" po cijueni od 0,8 i 1 euro po komadu.

image

Kamenica je bilo samo na jednom štandu

Ahmet Kalajdžić/
image

Kamenice szu zapadale 0,8- 1 €/komad

Ahmet Kalajdžić/
03. svibanj 2024 14:57